από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΝΤΕΛΙΡΙΟ από την Σπυράκη: «Να μην κλείσει η αξιολόγηση - Ήμουν οπαδός του Μητσοτάκη από τότε που δούλευα στο Mega»

Η Μαρία Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 12:37

«Οι εκλογές δεν είναι το πρόβλημα, οι εκλογές είναι η λύση» δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Πρακτορείο, η οποία επιβεβαίωσε την κεντρική γραμμή της ΝΔ να μην κλείσει η αξιολόγηση, μόνο και μόνο για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ήταν οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη από πολύ παλαιότερα, δηλαδή από τότε που δούλευε στο Mega Channel και τρομοκρατούσε με ψέμματα τον ελληνικό λαό, όπως μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς. 

«Αυτό λέμε ξεκάθαρα όλοι, αυτό λέει και ο κύριος Μητσοτάκης. Οι εκλογές είναι η λύση, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το πρόγραμμα, ολοκληρώνοντάς το και να μη χρειαστούμε άλλο μνημόνιο. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα οι εκλογές» ανέφερε η ευρωβουλευτής και σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διευκρίνισε: «Η προεκλογική εκστρατεία διαρκεί τρεις εβδομάδες και το πρόβλημα τελειώνει [...] Αν δεν μπορούν, λοιπόν, να την κλείσουν την αξιολόγηση ας φύγουν. Εάν και εφόσον κλείσουν την αξιολόγηση, δεν έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα. Και γι αυτόν τον λόγο οι εκλογές εξακολουθούν να είναι απαραίτητες και τις επιβάλλει η πραγματικότητα [...] Θέλουμε εκλογές όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να μπορέσουμε να έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να μην ξαναχρειαστεί η Ελλάδα να ζητήσει πρόγραμμα». Σημείωσε ακόμη πως «αν και εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, αυτό δε σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, το οποίο οφείλει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018 και τίποτα δε δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να στήσει την Ελλάδα στα πόδια της και να της δώσει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές, να έχει πλήρη πρόσβαση, ώστε να αναχρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις της».

Κληθείσα να σχολιάσει την απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα» η κ. Σπυράκη είπε: «Με τον κ. Μητσοτάκη συμπορεύομαι πολιτικά και ιδεολογικά πολύ πριν γίνει πρόεδρος, οπότε συμφωνώ ότι η κίνησή του ήταν ενδεδειγμένη».

Ερωτηθείσα εάν στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφια βουλευτής σε εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης απάντησε: «Αυτό το ξέρει ο κύριος Μητσοτάκης [...] Στη δική μας περίπτωση, ειδικά κάποιων ανθρώπων που επιχείρησαν, προσπάθησαν πάρα πολύ να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής της ΝΔ, αλλά και που συμμερίζονται όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα, ξεχνώντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, η προσωπική διαδρομή, δηλαδή το αν έχει κάποιος ή δεν έχει ακόμα χρόνια θητείας στο εξωτερικό ή όχι, είναι κάτι δευτερεύον μπροστά στο σημαντικότερο, που είναι να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα». Η κ. Σπυράκη διοργανώνει αύριο Σάββατο (11π.μ., δημαρχείο Αμπελοκήπων) εκδήλωση με θέμα την ενεργειακή φτώχεια στη Θεσσαλονίκη, με προσκεκλημένους ομιλητές τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, τον βουλευτή Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΕΤΕπ, Nicholas Jennet. Η κ. Σπυράκη ανέφερε πως στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί έρευνα για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία στην πόλη «υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα ενεργειακής φτώχειας, καθώς 185.000 νοικοκυριά (6 στα 10) δυσκολεύονται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, 15.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως και περίπου 2.000 νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης περνούν περιόδους χωρίς στις οποίες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπερψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της υπ' αριθμόν 149 τροπολογίας, που εισηγήθηκε η ίδια με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, εξασφαλίζοντας και τις υπογραφές 22 ευρωβουλευτών από το ΕΛΚ και η οποία δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού για την ενέργεια. «Οι μάχες καμιά φορά έχουν αποτέλεσμα, που αφορά στη ζωή μας. Η σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη είναι μία υπόθεση που πρέπει να χρηματοδοτήσει η Ελλάδα, αν δε βρει χρηματοδοτικές πηγές. Και αυτό το κάναμε» είπε η κ. Σπυράκη.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή