από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια, θα το κάναμε

Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου

Νέα τουρκική πρόκληση
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις καθώς, απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του, είπε ουσιαστικά ότι αν η Τουρκία ήθελε να πατήσει στα Ίμια, θα μπορούσε να το κάνει.

Ο Τσαβούσογλου με τις δηλώσεις του απάντησε στα λεγόμενα του Νίκου Κοτζιά ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει στο ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια, θα το είχε κάνει», είπε ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε με νόημα, αναφερόμενος στην κρίση του 1996 «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 στρατιωτικών και την απόφαση να απορριφθεί η έκδοσή τους από τον Άρειο Πάγο. Αυτό, σχολίασε, δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή