από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΣΟΚ: Ξύλο μπροστά στις κάμερες στη Βουλή ανάμεσα σε Δένδια και Κασιδιάρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγριο επεισόδιο

Άγριο επεισόδιο

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια και του βουλευτή της  Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον  βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση την οποία ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι της αίθουσας δεν κατάφεραν να καταλαγιάσουν. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποβλήθηκε από την αίθουσα ενώ η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε για λίγα λεπτά. Οι βουλευτές των κομμάτων παίρνουν το λόγο αυτή την ώρα και καταδικάζουν την συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη μιλώντας για προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά του βουλευτού της Χρυσής Αυγής. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αρνείτο να βγει από την αίθουσα. Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής, που συζητείται αυτή την ώρα. «Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής διότι στήριξε την ενέργεια του Η. Κασιδιάρη. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο και δήλωσε ότι με ευθύνη του Ν. Δένδια και του Χ. Αθανασίου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή