από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η ΝΔ έφτασε στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης - Πολιτικό και επικοινωνιακό αδιέξοδο ή γκάφα ολκής;

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017

Απορρίπτει η κυβέρνηση την τροπολογία της ΝΔ, με την οποία ζητά να διατεθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016.

Σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αφού θυμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσο ήταν κυβέρνηση, ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη ?τόσα και άλλα τόσα μέτρα?, δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης».

Και αυτό γιατί, πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, «ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς ?όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατομμυρίου χαμηλοσυνταξιούχων?, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα. Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;», διερωτάται το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, η ΝΔ, με την τροπολογία που είχε καταθέσει, πρότεινε να διατεθεί μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος του 2016, «με τρόπο ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός στόχος του 2017, στην κοινωνία που σήκωσε το βάρος της υπερφορολόγησης και της στάσης πληρωμών»

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή