από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Ο Μητσοτάκης και οι γύρω του έχουν επιλέξει τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό»

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 10:53

 

«

Η ηγετική ομάδα περί τον κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό»

Μίσος για την αριστερά και κόλλημα της πολιτικής βελόνας σε συνταγές αλά ΔΝΤ καταλογίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως η ηγετική ομάδα περί τον κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό.

Μιλώντας στη Real News ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις προσδοκίες κυβέρνησης και ευρωπαίων αξιωματούχων για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «στις 15 Ιουνίου θα έχουμε καθαρή λύση για το χρέος. Τίποτα λιγότερο από αυτό. Η τακτική της μετάθεσης των μεγάλων αποφάσεων, που ακολουθούν ορισμένοι ως σήμερα, δεν έχει μέλλον».

Η Ελλάδα ζητά μια καθαρή λύση για το χρέος, αναφέρει και τονίζει πως η πρόταση που κατατέθηκε δεν συνιστά καθαρή λύση. Αυτό που είδαμε στο Eurogroup ήταν ένα παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το δε ΔΝΤ, τονίζει, δεν ήταν και τόσο ακλόνητο στις θέσεις του περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Για το Eurogroup ο κ. Παππάς τονίζει πως «η Ευρώπη έχει όργανα με δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία. Αυτά έπρεπε να έχουν και τον τελευταίο λόγο, ενώ για τον Β. Σόιμπλε και τον Π. Τόμσεν αναφέρει πως είναι πολιτικοί αντίπαλοι με τους οποίους έχουμε σαφείς και γνωστές διαφωνίες. Η Ευρώπη συνολικά χρειάζεται άλλη πορεία», αναφέρει.

«Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας για να βρει λύση σε όσα μας οδήγησαν στη καταστροφή επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να βάλει τη χώρα σε νέα πορεία, αναφέρει.

Εκλογές θα γίνουν το 2019 τον Σεπτέμβριο και αφού θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα αντίμετρα», υπογράμμισε κλείνοντας

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή