από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Η υπόσχεση» και το μανιφέστο - Δεν θα πιστεύετε ποιος διεκδικεί την ηγεσία στην Κεντροαριστερά

Κεντροαριστερά

Κεντροαριστερά

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017

Πλώρη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως βάζει ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρώην υπουργός δείχνει να έχει έτοιμη την πολιτική του πλατφόρμα, την οποία παρουσιάζει εκτενώς με άρθρο-μανιφέστο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «Η Υπόσχεση».

Χωρίς να φείδεται αιχμηρών επικρίσεων για την επιτελική ομάδα που διευθύνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ υπό τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Γερουλάνος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση -που δε μπορούν να υλοποιήσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι η επανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης.

Τάσσεται φανατικά ενάντια στην αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι σημερινή ηγεσία θεωρεί το ΠΑΣΟΚ «μικρό, τοξικό και τελειωμένο» και «αρνείται να μιλήσει πολιτικά».

Για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει πως εξαντλείται σε «αδυσώπητες φράξιες σε σύγκρουση και μικροκομματικές φιλοδοξίες από ανθρώπους που νιώθουν να μεγαλώνουν πολιτικά όσο μικρότερο είναι το κόμμα στο οποίο ανήκουν».

Καταλήγοντας, δίνει την υπόσχεση, να μεταφράσει το όραμα του '81 σε προτάσεις που αφορούν την κοινωνία σήμερα και δεύτερον, την υιοθέτησης ενός νέου καταστατικού «που αντιλαμβάνεται το ρόλο ενός σύγχρονου δημοκρατικού και βαθιά ιδεολογικού κόμματος».

«Αυτήν την πολιτική θέλω να υπηρετώ και για αυτό είμαι και παραμένω μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», δηλώνει, δίνοντας την αίσθηση σε πολλούς ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία.

efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή