από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οι εκλογές του 2019 θα είναι ένα πολύ δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Εκλογές

Εκλογές

Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017

«Η κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνη που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και το πηγάδι της χρεοκοπίας», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προβλέποντας πως με την παρουσίαση ρεαλιστικού σχεδίου στη ΔΕΘ η «έξοδος μπορεί να «κλειδώσει» μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αλλά πρέπει να είναι όσο πιο σαφής και καθαρή γίνεται».

Σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7», ο κ. Παπαδημούλης, αφού τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης», κατέθεσε την άποψη ότι «καθώς η οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει σε διάφορους τομείς, και τους επόμενους μήνες αυτό θα φανεί περισσότερο και στο εισόδημα των νοικοκυριών, θα έρθει και η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ», που, όπως είπε, είναι «ανθεκτικός απέναντι στο διαρκές γιουρούσι της ΝΔ», και έκανε λόγο «για δυνατό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις επόμενες εκλογές το 2019».

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως θεσμοί και δανειστές «επιθυμούν τη γρήγορη ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης με την ελληνική κυβέρνηση στο ότι οι συμφωνημένοι στόχοι είναι ρεαλιστικοί και μπορούν και πρέπει να επιτευχθούν χωρίς πρόσθετα μέτρα», εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε «για μικροπολιτική λογική» με «μόνη επιδίωξη να «ρίξει» την κυβέρνηση Τσίπρα».

Ερωτηθείς για τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά αποσαφήνισε «ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακατευόμαστε» αλλά ευχήθηκε «οι διεργασίες να οδηγήσουν τον χώρο του Κέντρου στο να ξεφύγει από την περιθωριοποίηση», χαρακτηρίζοντας «καλοδεχούμενη την «επιστροφή» στις δημοκρατικές πολιτικές του παραδόσεις».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ήταν επιθυμητή «η δημιουργία της ευρύτερης δυνατής προοδευτικής συμμαχίας, και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο με ανάλογα βήματα, όπως της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και των Ευρωπαίων Πρασίνων». Τέλος ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε λάθος «δυνάμεις του πολιτικού Κέντρου να έχουν επιλέξει μια ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική», «απολίτικη τη γραμμή των ίσων αποστάσεων», ενώ μίλησε για «δεξιόστροφα βαρίδια» που «μετατρέπουν τον συρρικνωμένο χώρο σε δορυφόρο της ΝΔ».

«Όσο η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από τα μνημόνια, θα δυναμώνει η αντίθεση «συντήρηση-πρόοδος» και πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θέλουμε να σχεδιάσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», κατέληξε.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή