από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017

Ομιλία σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των επιχειρηματιών, με επίκεντρο την επενδυτική συνεργασία.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ίδρυμα «Σταυρος Νιάρχος» συμβολίζει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό τον τόπο μπορούν να γίνονται μεγάλα έργα και να τελειώνουν στην ώρα τους, είπε ο κ Τσίπρας.

«Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου, σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», υπογράμμισε ακόμα, και αναγνώρισε πως η χώρα μας έχει την απλόχερη συμπαράσταση της Γαλλίας ώστε να προσελκύσει άμεσες επενδύσεις, σε τομείς που πραγματικά τις έχει ανάγκη.

Αναφέρθηκε ακόμα στον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει πετύχει τη μείωσή της στο 21,2% το οποίο όμως παραμένει ποσοστό μη αποδεκτό για μια ευρωπαϊκή χώρα, και έθεσε έτσι ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του brain drain. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει μέσα από την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις επενδύσεις, την ολοκλήρωση αυτού του τρίτου προγράμματος ώστε «να είναι το τελευταίο και η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές χρήματος».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή