από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΒΟΜΒΑ: Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής - Όλο το παρασκήνιο

Ο Γιάννης Βαρουφάκης

Ο Γιάννης Βαρουφάκης

Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017

Αποφασισμένος να ξαναδώσει την "μάχη" των εκλογών φαίνεται πως είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα τα όσα δήλωσε στο euractiv.com, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών θα κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτή, αυτήν την φορά όμως... στην Γερμανία.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, με την υποψηφιότητά του θέλει «να δείξει ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο είναι εφικτό, καθώς και ότι η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Γερμανία είναι επιβλαβής και για τους Γερμανούς».

Υπέρ των προτάσεων Μακρόν

Ο πρώην υπουργός επίσης στηρίζει τις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου για ομοσπονδιακής κατεύθυνσης βήματα στη ζώνη του ευρώ, ωστόσο, εκφράζει τη θέση ότι μόνο μία πραγματική απειλή θα μπορούσε να μεταπείσει τη Γερμανία στο πλαίσιο των προτάσεων αυτών.

Τονίζει επίσης πως ο Μακρόν θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ντε Γκολ. Ο τότε Γάλλος πρόεδρος είχε αποσύρει όλους τους υπουργούς του από το Συμβούλιο της ΕΕ, ασκώντας εκ των πραγμάτων βέτο σε όλες τις αποφάσεις.

Η διαφορά θα είναι, κατά την εισήγηση Βαρουφάκη, ότι ο νυν Πρόεδρος θα υιοθετήσει την τακτική της «κενής έδρας». Μία πολιτική, όπως λέει, «εποικοδομητικής ανυπακοής», για να προωθήσει το ομοσπονδιακό μοντέλο και όχι για να προασπίσει τα εθνικά κράτη, όπως ο πρώτος διδάξας.

«Ο Μακρόν έχει κάποιες καλές ιδέες, αλλά έχει ήδη χάσει, έχει υποτιμηθεί από τη Γερμανία» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός.

Επιπλέον ισχυρίζεται ότι η άνοδος του ακροδεξιού AfD στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές προσφέρει στη Γερμανία την τέλεια δικαιολογία για να οπισθοχωρήσει στο επίμαχο ζήτημα.

newsit.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή