από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Επιστολή φωτιά Βαρουφάκη μετά τη συνέντευξη Σόιμπλε στον ΣΚΑΪ - Του απαντά, τον προκαλεί, τον προσκαλεί

Βαρουφάκης και Σόιμπλε

Βαρουφάκης και Σόιμπλε

Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017

Απάντηση δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας στον ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στους χειρισμούς του, κατά την περίοδο της υπουργίας του.

Ο επίσης πρώην ΥΠΟΙΚ, της Ελλάδας, με ανοιχτή επιστολή του κάλεσε τον Σόιμπλε να αναφερθεί επακριβώς σε ποιο κεφάλαιο του βιβλίου του ανέφερε «έστω και μια ανακρίβεια».

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Αγαπητέ Βόλφγκανγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι» αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιο κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποια σελίδα, σε ποια παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετρά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” – ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά

Γιάνης Βαρουφάκης»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή