από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ράνια Σβίγκου: Θα σχεδιάσουμε μαζί με την κοινωνία την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια

Η Ράνια Σβίγκου

Η Ράνια Σβίγκου

Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017

«Πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε μαζί με την κοινωνία την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Σίγουρα δεν τελειώνουν όλα τον Αύγουστο του 2018. Και μάλιστα θα έλεγα ότι τότε αρχίζει μια νέα φάση με τις δικές της δυσκολίες. Γιατί πρέπει από τώρα να σχεδιάζουμε για το πώς θα διαμορφωθούν εκείνοι οι όροι μετά τον Αύγουστο του 2018 ώστε να υπάρξουν οι ανάσες στην οικονομία, αλλά κυρίως οι ανάσες στην κοινωνία, ώστε πραγματικά να μπορούμε να μιλήσουμε για μια αλλαγή σελίδας. Και γι αυτό το λόγο έχουν μεγάλη σημασία και οι συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, για παράδειγμα, με τα αναπτυξιακά συνέδρια», είπε η κ. Σβίγκου.

Όσο για την αντιπολίτευση που αμφισβητεί ότι θα υπάρξει "καθαρή έξοδος" της Ελλάδας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, παρατήρησε: «Αυτή τη στιγμή όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος αλλά και όλες οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και αυτές που μόνο φιλικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την ελληνική κυβέρνηση, μιλούν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας το 2018 κι ότι θα υπάρξει η στήριξη στις προσπάθειες ώστε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί. Οπότε αυτό είναι κάτι το οποίο ο μόνος ο οποίος ακόμα προσπαθεί να το αμφισβητήσει είναι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, που έχει μείνει αυτή τη στιγμή τραγικά μόνη της στο να υπερασπίζεται ότι θα υπάρξουν νέα μνημόνια».

Σε ερώτηση αν γίνονται εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το 2018, η κ. Σβίγκου απάντησε: «Αυτό που υπάρχει σήμερα και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του οποιουδήποτε είναι η πολιτική σταθερότητα, η οικονομική σταθερότητα και ότι έχουν μπει για πρώτη φορά οι βάσεις για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια κι αυτό προσπαθούμε να γίνει με τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις για την κοινωνία».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή