από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Νίκος Παππάς διέσυρε με στοιχεία τον θλιβερό υπάλληλο του Μαρινάκη, Γιώργο Παπαχρήστο - Η απάντηση στις αθλιότητες

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς

Ο υπουργός ξεμπρόστιασε τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018

Ο Γιώργος Παπαχρήστος ΤΩΝ ΝΕΩΝ, του ΔΟΛ και του Μαρινάκη δεν φημίζεται για το καλό του ρεπορτάζ. Γενικά θεωρείται κακός δημοσιογράφος και επειδή ίσως δεν το γνωρίζει: Στην πιάτσα τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό και ειδική περίπτωση και έχει γίνει το τραγικό θύμα ειρωνικών σχολίων. Κάθε δήθεν πληροφορία που μεταδίδει διαψεύδεται και στη συνέχεια σπεύδει γονατιστός να ζητά συγγνώμη. Συνήθως τον συγχωρούν επειδή δείχνουν κατανόηση με την περίπτωσή του, αλλά μυαλό δεν βάζει. Και επανέρχεται ξανά και ξανά χωρίς να δείχνει πως τον ενδιαφέρει η αυτογελοιοποίηση με την οποία έχει αναπτύξει μία ειδική, ξεχωριστή σχέση. 

Εκεί που έχει φάει, κυριολεκτικά, τα μούτρα του, είναι με τον Νίκο Παππά. Τα ψευτορεπορτάζ του έχουν διαψευστεί πολλάκις και ο Γιώργος Παπαχρήστος έχει γελοιοποιηθεί όπως ποτέ άλλοτε. Όπως και τώρα. Αμφισβήτησε, στη στήλη του, τα στοιχεία που χρησιμοποίησε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς για την αύξηση της απασχόλησης και των αμοιβών. Μάλιστα ο Παπαχρήστος προχώρησε και σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς τον υπουργό τον οποίο αποκάλεσε "υπουργό του τίποτα" και "Πινόκιο". Ποιος; Ο Παπαχρήστος που τον έχουν λίγο πριν απο τη σύνταξη για να παίζει με μία στήλη στα ΝΕΑ και αυτό δεν μπορεί να το κάνει και σωστά, όταν δεν κάνει βόλτες με τα κότερα των λεφτάδων. Ποιος; Ο Παπαχρήστος που τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται δεν προλαβαίνουν να "μαζεύουν" τα ασυμμάζευτα από τα ψέμματα που γράφει. 

Λοιπόν. Ο Νίκος Παππάς για άλλη μία φορά διέσυρε τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος και πάλι πριν από καιρό έσκουζε ζητώντας συγγνώμη - αυτός και η εφημερίδα του - για άλλες αθλιότητες που είχε γράψει σε βάρος του υπουργού. 

Στην απάντησή του ο Νίκος Παππάς δίνει στη δημοσιότητα όλα τα ακριβή στοιχεία, επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την αύξηση της απασχόλησης και των αμοιβών.

Διαβάστε την απάντηση του Νίκου Παππά στον Γιώργο Παπαχρήστος που ακολουθεί:

Κύριε Παπαχρήστο,

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα σας για το σκίτσο που συνόδευσε το –άστοχο, ως προς το πεδίο κριτικής του- σχόλιό σας στο φύλλο των Νέων την 9η Ιανουαρίου 2018. Το έργο της εξαιρετικής κυρίας Ξένου προστέθηκε ήδη στο μεγάλο αρχείο σκίτσων που τηρώ και περιλαμβάνει έργα που μου έχει αφιερώσει η εφημερίδα σας.

Στη στήλη σας αναφέρατε πως τα στοιχεία που παρέθεσα σε τηλεοπτική μου συνέντευξη για την αύξηση της απασχόλησης και των αμοιβών δεν ευσταθούν. Επειδή, βεβαίως, αυτά τα στοιχεία προέρχονται από επίσημες πηγές, σας παραθέτω τα εξής:

Σύμφωνα με την έκθεση «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα» της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (σελίδες 30-31), της 5ης Ιανουαρίου 2018, οι απασχολούμενοι στη χώρα ανήλθαν το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε 3,823 εκατομμύρια άτομα από 3,504 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο το 2015. Η διαφορά που προκύπτει αγγίζει τους 320 χιλιάδες νέους εργαζόμενους (αύξηση απασχόλησης +9,1%).

Σύμφωνα με το Ειδικό Τεύχος του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» για το 2016 (σελίδα 14), του Δεκεμβρίου 2016, η ποσοστιαία αύξηση του μέσου όρου μικτών μηνιαίων αποδοχών μεταξύ των ετών 2015 και 2016 ανήλθε σε +9,34%. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος μικτών μηνιαίων αποδοχών για το 2015 ανήλθε σε 1.651.049.244 ευρώ, στοιχείο που αυξήθηκε για το 2016 σε 1.805.191.818 ευρώ. Αύξηση: +154.142.574 ευρώ.

Σύμφωνα με το Ειδικό Τεύχος του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» για το 2017 (σελίδα 14), του Δεκεμβρίου 2017, η ποσοστιαία αύξηση του μέσου όρου μικτών μηνιαίων αποδοχών μεταξύ των ετών 2016 και 2017 ανήλθε σε +3,59%. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος μικτών μηνιαίων αποδοχών για το 2016 ανήλθε σε 1.805.191.818 ευρώ, στοιχείο που αυξήθηκε για το 2017 σε 1.869.926.380 ευρώ. Αύξηση: + 64.734.562 ευρώ.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα με τα στοιχεία τα οποία ανέφερα στην τηλεοπτική μου συνέντευξη.

Θεωρώ ότι η δημοσίευση της επιστολής μου θα συμβάλει στην ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας σας.

Νίκος Παππάς

Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Δείτε τα στοιχεία

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή