από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του Αμερικανού Πρέσβη για τον Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής

Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ,ότι οι ΗΠΑ πίεζαν τον Κώστα Καραμανλή, να υποχωρήσει από τις εθνικές «κόκκινες γραμμές» και να ενδώσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατίας» ο κ. Πάιατ προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τη Δευτέρα (22/01/2018) στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σε πρωτοσέλιδο, δημοσίευμά της η εφημερίδα με τίτλο: «Κυνική ομολογία του Αμερικανού Πρέσβη: Πιέζαμε τον Καραμανλή  για τη Μακεδονία» αναδυκνύει το θέμα. Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, σχετικό, ρεπορτάζ με τίτλο: «Πιέσαμε τον Καραμανλή για Σκόπια!» επισημαίνει: «Κυνική ομολογία Πάιατ για τη στάση των ΗΠΑ στο εθνικό ζήτημα κατά τη συνάντησή του με τον Μπουτάρη».

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και τόσο για το ονοματολογικό των Σκοπίων και πως η χώρα του δεν έχει τη διάθεση να εμπλακεί στο όλο θέμα.

Εξάλλου, μιλώντας με τον κ. Μπουτάρη, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «θετική συγκυρία» την παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στο «τιμόνι» της γείτονος, υποστηρίζοντας πως έχει αλλάξει το κλίμα πλέον στα Σκόπια, γεγονός που ενδεχομένως θα συμβάλει στην καλή πορεία των διμερών διαπραγματεύσεων.

thepressroom

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή