από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δύο βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ με τις τουρκικές κινήσεις γύρω από τα Ίμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κινήσεις των Τουρκων

Οι κινήσεις των Τουρκων

Δείτε τα δύο αποκαλυπτικά ΒΙΝΤΕΟ
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018

Σε δύο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των Τούρκων πριν το επεισόδιο στα Ιμια που ανέβασε το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και μετά περιστατικό  με το σκάφος του Λιμενικού.

Στο πρώτο βίντεο υπάρχουν εικόνες από τα Ίμια από την πλευρά των τουρκικών ακτών. Το δεύτερο από την πλευρά της Καλύμνου. Το πρώτο βίντεο έχει καταγραφεί απόγευμα, λίγες ώρες πριν την επιθετική ενέργεια κατά του σκάφους του Λιμενικού.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η θέση που έχουν πάρει οι Τούρκοι. Κοντά στις βραχονησίδες  υπάρχει το Umut το σκάφος με τον αριθμό 703, η κορβέτα με το κανόνι και τα πολυβόλα που έχει βαφτιστεί πλοίο έρευνας και διάσωσης.

Το τουρκικό σκάφος είναι σε μικρή απόσταση και στα πλάνα διακρίνεται σε θέση απέναντι από τα Ίμια και πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το P1215 κλάσης Tuzla. Το πλοίο αυτό στις έως τώρα περιγραφές δεν φαίνεται να έχει λάβει μέρος στο επεισόδιο που ακολούθησε.

Βρίσκεται ίσως εκεί καθώς στο βάθος κοντά στα Ίμια και προς το μέρος της Καλύμνου διακρίνεται ελληνικό σκάφος του οποίου η σιλουέτα μοιάζει με εκείνη της κανονιοφόρου “Νικηφόρος”.

Το βίντεο καταγράφει κινήσεις μέχρι τη δύση του Ηλίου.

Ψαράδες της περιοχής λίγες ώρες μετά άκουσαν στους ασυρμάτους περιπολικό του Λιμενικού να καλεί τους Τούρκους να αποχωρήσουν.

Το δεύτερο βίντεο, καταγράφει εικόνες μετά το περιστατικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλοίο “δράστης” στο επεισόδιο της νύχτας δεν βρίσκεται πλέον στην περιοχή, αλλά δύο άλλα σκάφη, μικρότερα σε μέγεθος έχουν λάβει θέσεις το ένα βόρεια και το άλλο νότια των βραχονησίδων Ίμια.

Το Umut βρίσκεται πιο μακρυά στις απέναντι τουρκικές ακτές, ενώ στην περιοχή διακρίνεται και ελληνικό σκάφος που παρακολουθεί διακριτικά, σε σαφώς μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με τους Τούρκους από τα Ίμια.

neaselida.gr

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή