από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Πανελλήνιο ΣΟΚ με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ουρλιάζει και να ρίχνει γροθιές... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Απίστευτα πράγματα
Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 18:47

Τον εαυτό του ξεπέρασε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας τη μεγαλύτερη παράσταση της κοινοβουλευτικής του σταδιοδρομίας. Ούρλιαζε σε σημείο τσιρίδας, ρίχνοντας παράλληλα γροθιές στο βήμα της Βουλής.

Αν και ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να απολογείται στην κοινωνία για όσα αναγράφονται στη δικογραφία εναντίον του και συγκεκριμένα για τα 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ως μίζα, εκείνος από το βήμα της Βουλής αποφάσισε να επιτεθεί προσωπικά στον εκδότη της εφημερίδας Documento, πλάθοντας σενάρια συνωμοσιολογίας που ευτυχώς δεν έφτασαν μέχρι και τη δολοφονία του Κένεντι. Η σεναριολογία έφτασε σε τέτοιο βαθμό που ενέπλεξε το σκάνδαλο Novartis με τις εκκρεμείς δικαστικές διαμάχες του με τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι στημένοι -όπως τους αποκάλεσε- μάρτυρες κατέθεταν στοιχεία για να ευθυγραμμίζονται με τα δημοσιεύματα του Documento!

Ως προς την ουσία της υπόθεσης και συγκεκριμένα για την καταγγελία χρηματισμού του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως δεν ταυτίζεται χρονικά η καταβολή 65 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση, πως κατέβαλε το Δημόσιο στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία και από τα οποία προήλθε η μίζα των 2 εκατ. ευρώ στον ίδιο, με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως επί των ημερών του ο τζίρος της Novartis έπεσε κατακόρυφα και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, βγάζοντας το συμπέρασμα πως η φαρμακοβιομηχανία τον πλήρωνε για τις... κόβει λεφτά. 

Σχετικά με την εισαγωγή νέων φαρμάκων, αποπειράθηκε να μετακυλίσει τις ευθύνες στον υφυπουργό του υπουργείου Υγείας την περίοδο που ο ίδιος διατελούσε υπουργός, Αντώνη Μπέζα. Υποστήριξε πως ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του φαρμάκου και πως εκείνος ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα μεταγενέστερα, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο επίμαχο δελτίο τιμών του τότε υφυπουργού. Σημείωσε δε πως επί ημερών της τωρινής κυβέρνησης εγκρίθηκε η εισαγωγή 14 νέων φαρμάκων της Novartis, με το ένα από αυτά να κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε με ζέση και τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, Λίνα Νικολοπούλου - Στουρνάρα. Την αποκάλεσε «τεράστιο θύμα», καθώς έχει «τεράστια σταδιοδρομία στο χώρο της υγείας» και «χαίρει σεβασμού και δεν είναι λαμόγιο, όπως χαρακτηρίζεται». Έπειτα, την τιμητική του είχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος «μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη 25 φορές τη μέρα». «Έτσι, ήξερε για τις καταθέσεις» συμπέρανε, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ακόμα και για στημένες καταθέσεις.

Προς το τέλος της ομιλίας του βγήκε εκτός εαυτού. Εν εξάλλω, άρχισε να τσιρίζει και να χτυπά με γροθιές το βήμα της Βουλής, φωνάζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, έστησαν αυτή τη σκευωρία! koutipandoras

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή