από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως για την παγίδα που έστησαν οι Τούρκοι στους Έλληνες στρατιωτικούς

Πηγή: «Τα Νέα», 4/5/2018

Πηγή: «Τα Νέα», 4/5/2018

Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018

Σάλο και πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα hellasjournal.com για μονομερείς ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμή, στήνοντας ουσιαστικά «παγίδα» για τα ελληνικά περίπολα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Hellas Journal «αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς είχε αφαιρέσει πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμή».

Μάλιστα φαίνεται ότι οι Τούρκοι καθυστερούσαν να προχωρήσουν στην επανατοποθέτηση των πασσάλων και ίσως ο Ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο Λοχίας Κούκλατζης την 1η Μαρτίου να επιχείρησαν να ελέγξουν εάν είχαν τοποθετηθεί σε άλλο λάθος σημείο οι πάσσαλοι με αποτέλεσμα να «πέσουν» πάνω σε Τούρκους στρατιώτες και να συλληφθούν.

«Έκοψαν» τις επικοινωνίες

Ένα δεύτερο γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Τούρκοι έχουν αλλάξει πλήρως την τακτική τους. Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι είτε Τούρκοι, είτε Έλληνες στρατιώτες που περνούσαν από λάθος τα σύνορα και συλλαμβάνονταν επιστρέφονταν στην άλλη πλευρά μετά από συνεννόηση των διοικητών των τοπικών μονάδων.

Τώρα και με βάση ένα έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι Τούρκοι στήνουν μπλόκο και στην επικοινωνία, αφού, όπως σημειώνεται σε αυτό, «έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε άμεση επικοινωνία από πλευράς Τουρκίας και σε περίπτωση κάποιου αιτήματος να γίνεται επικοινωνία μέσω των συνοριακών Αρχών».

Τα γεγονότα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλες τις ενδείξεις εκείνες, που καταμαρτυρούν την ανατροπή μιας πρακτικής δεκαετιών η οποία βασίζονταν στην «καλή πίστη» και είχε ως στόχο την αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης από τυχαία περιστατικά.

Ουσιαστικά δηλαδή οι Τούρκοι είχαν προαποφασίσει την αλλαγή δόγματος στον Έβρο και μοιάζει να επιδιώκουν κλιμάκωση της έντασης ακόμη και εκμεταλλευόμενοι περιστατικά χαμηλής σημασίας ή προβαίνοντας σε μονομερείς ενέργειες και «παγίδες».

(Με πληροφορίες από hellasjournal.com)

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή