από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Καταιγιστικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο - Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία

«USS Harry S. Truman»

«USS Harry S. Truman»

Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018

Τη στιγμή που το θερμόμετρο στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για την κρίση στη Συρία ανεβαίνει... επικίνδυνα, οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία.

Το αεροπλανοφόρο σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη. Ανοιχτά της Συρίας θα συναντήσει το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook», ενώ τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».

Στην πορεία στον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham».

Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες. Ταυτόχρονα μαζί με τα αμερικανικά θα είναι και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.

Αυτή θα περιλαμβάνει «επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους», θα παράσχει «την ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία» στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το «Harry S. Truman» θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» και τον στόλο που το συνοδεύει, που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή, τον προηγούμενο μήνα.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή