από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Το μεγάλο διπλό λάθος του Κυριακού που καταδίκασε τον ΑΝΤ1 και τα χαμένα 43. εκατ. ευρώ

Κυριακού

Κυριακού

Κυριακή, 10 Ιούνιος 2018

Η τηλεοπτική σεζόν για τον ΑΝΤ1 θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν σχεδόν καταστροφική αφού είδε όλα τα μεγαλόπνοα σχέδιά του να αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο και το κανάλι να κατρακυλάει.

Οι επλογές στον σχεδιασμό, το πρόγραμμα και τη διοίκηση ήταν λάθος και όλο αυτό σε συνδυασμό με τα περίπου 43.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για το νέο πρόγραμμα έφεραν σε δυσχερή θέση δύο κορυφαία στελέθη του καναλιού και στη συνέχεια την απόλυσή τους.

Ο Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου Γιάννης Λάτσιος καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχαλακάκης απομακρύνθηκαν και ο ιδιοκτήτης του καναλιού θέλει να γίνει νέο ξεκίνημα, το οποίο δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο.

Ποια όμως ήταν η λανθασμένη επιλογή του που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την τηλεοπτική ιστορία της τελευταίας διετίας;

Ο ΑΝ1 απέρριψε, όχι μία, αλλά δύο φορές το project «Survivor» που του είχε προτείνει ο Τούρκος παραγωγός Acun και το πλήρωσε ακριβά. Ο Τούρκος πούλησε τα δικαιώματα στον ΣΚΑΪ και ξεκίνησε μία συνεργασία, η οποία παρότι είχε κάποια μικρά fails, κατά βάση ήταν αυτή που εκτόξευσε το φαληρικό κανάλι.

Ο ΣΚΑΪ εκτοξεύθηκε στην κορυφή και ο ΑΝΤ1 έπεσε τρίτος οδηγώντας τον σε σπασμωδικές κινήσεις. Για κάθε «Survivor» και «Power of Love» που έχανε και έβλεπε να κυριασχούν στις τηλεθέασεις, ο ΑNT1 απαντούσε με τα υπερεκτιμημένα «Nomads» και «Game of Love», βάζοντας τους «θηλιά».

Δύο λάθος αποφάσεις και το προφίλ του καναλιού τσαλακώθηε απότομα.

dailymedia.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή