από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συνεχίζει τις επιθέσεις σε επιχειρηματίες ο πανικόβλητος παρατρεχάμενος του Μητσοτάκη

Βαρδινογιάννης, Αγγελοπούλου και Κόκκαλης

Βαρδινογιάννης, Αγγελοπούλου και Κόκκαλης

Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018

Κάτι περισσότερο από συχνές είναι πλέον οι επιθέσεις του «Φιλελεύθερου» (τόσο από το ημερήσιο φύλλο του όσο και από την ηλεκτρονική του σελίδα στο Διαδίκτυο), εναντίον της επιχειρηματικής ελίτ του τόπου… Άλλοτε κατονομάζοντας τους Βαρδινογιάννη, Αγγελοπουλου, Κόκκαλη, Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου και άλλοτε «φωτογραφίζοντας» τους, ως υπεύθυνους για τη σημαδεμένη τράπουλα με την οποία παίζεται το επιχειρηματικό παιχνίδι στην Ελλάδα.

Ο νέος μιντιακός όμιλος (που πρόσκειται στη ΝΔ), κατηγορεί την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ούτε λίγο ούτε πολύ και για νταβατζιλίκι! Αφού στη σχετική αρθρογραφία που φιλοξενεί υποστηρίζεται ότι οι ξένοι επενδυτές για να έρθουν στην Ελλάδα (ανέκαθεν, αλλά και τώρα), είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν με τους ντόπιους ολιγάρχες. Αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του μιντιακού οργανισμού Θανάσης Μαυρίδης: «Δεν είναι αλήθεια παράξενο το γεγονός ότι όλοι οι ξένοι επενδυτές που κάνουν δουλειές στη χώρα μας έχουν μαζί τους και Έλληνες συνεταίρους με ποσοστά της τάξης του 5%-15%; Τι τους χρειάζονται; Τους λείπουν τα χρήματα ή δεν είναι σε θέση να προσλάβουν έναν ικανό manager»;

Ενώ σε άλλο σημείο του ίδιου άρθρου ο δημοσιογράφος φαίνεται να φωτογραφίζει συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρηματία, κάνοντας λόγο μάλιστα για τεράστια απάτη που η φυλακή θα ήταν μια ήπια τιμωρία για το μέγεθος της: «Ο αστικός μύθος ήθελε τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα να κόβουν πρόωρα όποιο λουλούδι άνθιζε. Είπαμε! Αστικός μύθος ήταν. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν πάντως είναι αλήθεια, δεν μιλάμε απλά για μία δόλια πράξη, αλλά για μία εγκληματική ενέργεια. Προμελετημένη; Σίγουρα ναι! Αν είχαμε επενδύσει στις καινοτόμες επιχειρήσεις, αν πρωταγωνιστούσαμε στην τεχνολογία, θα μας ήταν φανερό ότι τα κρατικά συμβόλαια που υπέγραφαν οι κυβερνήσεις μας ήταν τόσο ακριβά, που η φυλακή θα ήταν μία ήπια τιμωρία για αυτό το μέγεθος της απάτης! Ας πούμε, γιατί να αγοράσει κάποιος παλαιά τεχνολογία από μία χώρα που κατέρρεε οικονομικά, αν μπορούσε να την παράγει κάποιος άλλος στην Ελλάδα με πολύ χαμηλότερο κόστος; Ένα μόνο παράδειγμα ήταν αυτό, σε μία χώρα που βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα τρένα να περνάνε»!

Και το ερώτημα φυσικα, δεν είναι μόνο η απορία του συντάκτη όπως τη διατυπώνει στον τίτλο του άρθρου του: «Τι φοβάται η ελίτ από μια πολιτική αλλαγή»; Να γίνει δηλαδή πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Αλλά αν είναι σύμφωνος με αυτές τις επιθέσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή