από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει τα ψευτορεπορτάζ για τα δάνεια των αδελφών του Τσίπρα και ξεφτιλίζει τα παρακμιακά «Παραπολιτικά» και τον επικίνδυνο Μητσοτάκη

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 12:04

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει, με ανακοίνωσή της, το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δήθεν χαριστική ρύθμιση στο δάνειο των δυο αδελφών του πρωθυπουργού.

«Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά ρύθμιση δανεισμού εταιρείας (σ.σ. που ανήκει σε δύο από τους αδελφούς του πρωθυπουργού) το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή