από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Λευτέρης Κρέτσος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΠΙ

Ο Λευτέρης Κρέτσος

Ο Λευτέρης Κρέτσος

Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018 13:29

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), Γιάννη Αντωνιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επίκαιρα ζητήματα του τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Κατά τη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της καταπολέμησης της πειρατείας οπτικοακουστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Ο Λ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του περιορισμού της, τόσο για τους δημιουργούς όσο και για την εθνική οικονομία. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να βγει άμεσα η Ελλάδα από τη λίστα επιτήρησης της ειδικής έκθεσης 301.

Ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ ζήτησε στη συνέχεια να ενημερωθεί για την είσπραξη δικαιωμάτων των τηλεοπτικών σταθμών από ξενοδοχεία και λοιπούς τελικούς χρήστες και κυρίως αν η σχετική εφαρμογή γίνεται με όρους αποτελεσματικότητας και διαφάνειας.

Ο Γ. Αντωνιάδης, από την πλευρά του, παρουσίασε τις θέσεις του Οργανισμού για τα ζητήματα αυτά και επεσήμανε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει τη δράση της η αρμόδια επιτροπή καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή