από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Φοβερές αποκαλύψεις για το μέγεθος της ρεμούλας: «Σπατάλες 7 δισ. ευρώ τα προηγούμενα χρόνια για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση» (BINTEO)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2018 18:28

Ένα ακόμα δείγμα της απίστευτης ρεμούλας που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, και όχι μόνο σε τομείς που είναι οι “συνήθεις ύποπτοι” όπως η υγεία, αλλά σε όλο το δημόσιο έφερε στην επιφάνεια ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, αποκαλύπτοντας ότι μόνο για την περίφημη ψηφιακή διακυβέρνηση και την ψηφιακή σύγκλιση είχαν σπαταληθεί τα προηγούμενα χρόνια 7 δισεκατομμύρια ευρώ (!!!!).

Και το μέγεθος του “πάρτι” που έκαναν κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόγραμμα που λειτουργεί ήδη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων έχει κοστίσει μόλις 60.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για το ΣΥΝΟΛΟ των φορέων του δημοσίου φτάνει τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο Χ.Μπγιάλας είπε:

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για την Ψηφιακή Πολιτική και να μιλάνε τα κόμματα, τα οποία από το πρώτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης μέχρι το προηγούμενο είχαν δαπανηθεί από το ελληνικό δημόσιο 7 δισ. ευρώ για τη Ψηφιακή Σύγκλιση και για τη Ψηφιακή διακυβέρνηση. Και τι είχε συμβεί; Ο κάθε φορέας να έχει διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Να πηγαίνουμε να συνδέσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχουν ενιαία πλατφόρμα και να μην συνεργάζονται μεταξύ τους. Να μην μπορούν να συνεργάζονται οι Δήμοι με το Υπουργείο Εσωτερικών με ένα ενιαίο σύστημα. Το ξέρετε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ενιαία πλατφόρμα για να μπορεί να βλέπει τι γίνεται στους Δήμους, γιατί ο κάθε Δήμος έβαζε ό,τι ήθελε και ό,τι φαντάζονταν; Δηλαδή, με 7 δις ευρώ, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει σήμερα το πιο τέλειο σύστημα και έρχονται να καταλογίσουν σε εμάς, που μέσα σε ένα πρόγραμμα της Ψηφιακής διακυβέρνησης καταφέρνουμε να έχουμε ήδη και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, καταφέρνουμε να έχουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες νέας τάσης».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο thefaq.gr

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή