από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: MEDIA

Συνάντηση του Νίκου Παππά με την Κύπρια υπ. Μεταφορών και τον Αιγύπτιο υπ. Επικοινωνιών στην Ελούντα

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 18:48

Συνάντηση εργασίας με την Κύπρια υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Αιγύπτιο υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής, Δρ. Αμρ Ταλαάτ, είχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της 6ης τριμερής Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στην Ελούντα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών του Συνεργατικού Δικτύου Καινοτομίας Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας (CEG COIN) και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ICT, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 25-28 Νοεμβρίου, η διοργάνωση HACKATHON στη Λευκωσία την άνοιξη του 2019 και η δημιουργία κοινού Περιπτέρου στη ΔΕΘ του επόμενου έτους.

Οι υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις - με βάση την εμπειρία και τις δράσεις των τριών χωρών - για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς/5G και άλλα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, όπου ενημέρωσε τους ηγέτες των τριών χωρών και τους συμμετέχοντες υπουργούς, για τις αποφάσεις και τις ενέργειες που έχουν ληφθεί από τα τρία μέρη στο πεδίο της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή