από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ατελείωτος διασυρμός για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» - Που πρέπει να ψάξει ο Μαυρίδης για τα εκατομμύρια

Ο Θανάσης Μαυρίδης

Ο Θανάσης Μαυρίδης

«Το υπουργείο ΨΗΠΤΕ δεν έχει να κρύψει τίποτα. Οι "γυψοσανίδες", τα κρυφά δωμάτια, τα χαριστικά κονδύλια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ας αναζητηθούν σε άλλες κυβερνήσεις», υπογραμμίζει το υπουργείο απαντώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»
Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018

Αναληθές χαρακτηρίζει, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος για μοίρασμα εκατομμυρίων ευρώ, ως διαφημιστική δαπάνη, μέσω φορέων του δημοσίου τομέα. Καλεί μάλιστα την εφημερίδα να αποταθεί -μεταξύ άλλων- στους αυτοδιοικητικούς φορείς που πρόσκεινται στην ΝΔ, ώστε να ενημερωθεί εάν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εμπλοκή του υπουργείου. «Οι «γυψοσανίδες», τα κρυφά δωμάτια, τα χαριστικά κονδύλια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ας αναζητηθούν σε άλλες κυβερνήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

«Με παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία διεκδικούν επάξια το βραβείο «Πινόκιο», η εφημερίδα Φιλελεύθερος παρουσιάζει την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να μοιράζει -κατά το δοκούν- εκατομμύρια ευρώ ως διαφημιστική δαπάνη, μέσω φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι «με δεδομένο το αναληθές του δημοσιεύματος καλούμε τους συντάκτες των ευφάνταστων αυτών σεναρίων να αποταθούν στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της χώρας –και κυρίως σε όσους πρόσκεινται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση- καθώς και στους επικεφαλής των φορέων που καταρτίζουν τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής τους, ώστε να ενημερωθούν αν έχει υπάρξει παρέμβαση ή οποιαδήποτε εμπλοκή του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ στον καθορισμό του περιεχομένου των προγραμμάτων αυτών».

«Το υπουργείο ΨΗΠΤΕ δεν έχει να κρύψει τίποτα. Οι «γυψοσανίδες», τα κρυφά δωμάτια, τα χαριστικά κονδύλια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ας αναζητηθούν σε άλλες κυβερνήσεις», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή