από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος διέσυρε την Έλενα Ακρίτα για τον Σεφερλή

Έλενα Ακρίτα και Μάρκος Σεφερλής

Έλενα Ακρίτα και Μάρκος Σεφερλής

Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2018

Eίναι γνωστό ότι ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι θαυμαστής του Μάρκου Σεφερλή. Ετσι δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση υπέρ του ηθοποιού στη γνωστή διαμάχη του με την Έλενα Ακρίτα.

«Είναι ο τελευταίος των μεγάλων» δηλώνει στην Espresso ο Κ. Γεωργουσόπουλος προσθέτοντας:..

«Εγώ την άποψή μου για τον Μάρκο την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: τον θεωρώ πολυ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη».

Μιλώντας στη συνέχεια για όσα υποστηρίζει η Έλενα Ακρίτα ο κριτικός θεάτρου λέει χαρακτηριστικά: «Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο».

Ερωτηθείς για την άποψή του σχετικά με το αν συμφωνεί με τη φράση «ήθος του trash» ο Κώστας Γεωργουσόπουλος απαντά: «Σε καμία περίπτωση το ήθος αυτού του ανθρώπου δεν είναι τέτοιο. Απλά, ξαναλέω, δεν τον έχουν δει τον Μάρκο και γράφουν. Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι είναι trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν».

Σύμφωνα με τον Κ. Γωργουσόπουλο το κείμενο της Έλενας Ακρίτα ήταν δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι κριτική. «Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος».

zoornalistas.blogspot.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή