από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η απάντηση του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στον Γιώργο Παπαχρήστο

Ο Γιώργος Παπαχρήστος

Ο Γιώργος Παπαχρήστος

Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 10:51

Με αφορμή σχόλιο του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα», σχετικά με την απόδοση του πλαισίου για την παροχή κινήτρων στις οπτικοακουστικές παραγωγές που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο γυρισμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Χρήστος Σίμος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«12 μήνες από τη δημοσίευση του ιδρυτικού νόμου του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και 7 μήνες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποδοχή αιτήσεων χρηματοδότησης οπτικοακουστικών παραγωγών:

• 35 παραγωγές έχουν υποβάλει οριστικές αιτήσεις για τη χρηματοδότησή τους.

• 22 από αυτές έχουν λάβει το “πράσινο φως” (13 ελληνικές και 9 ξένες παραγωγές).

• 5 από τις 22 έχουν ολοκληρώσει τα γυρίσματά τους στην Ελλάδα (για παράδειγμα, η γνωστή σειρά “The Durrells in Corfu” του βρετανικού δικτύου ITV).

• 17 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που επενδύουν οι 22 προαναφερθείσες παραγωγές.

• 4,5 εκατ. ευρώ το ποσό που θα λάβουν ως “επιστροφή”.

• 75 εκατ. ευρώ είναι το συνολικό ποσό που έχει προβλεφθεί για την προσέλκυση παραγωγών και την τόνωση του οπτικοακουστικού κλάδου τα επόμενα χρόνια.

• 5.500 θέσεις εργασίας (ηθοποιοί, βοηθητικό προσωπικό, συνεργεία, κ.ά.) έχουν δημιουργηθεί για την προετοιμασία και τις ανάγκες γυρισμάτων των 22 σειρών/ταινιών.

Με δεδομένο, λοιπόν, το μεγάλο ενδιαφέρον, η Πολιτεία συνεχίζει το έργο της, στηρίζει τη δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν τις οπτικοακουστικές παραγωγές και επενδύει στη λειτουργία των Film Offices για την απόκτηση δεξιοτήτων από τους νέους ανθρώπους.

Η προσπάθεια για την αναγέννηση της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας συνεχίζεται»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή