από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Θανάσης Μαυρίδης του «Φιλελεύθερου», το χρυσάφι του Λαυρεντιάδη, τα συγχαρητήρια και τα παρακάλια

Η φωτό είναι από anasigrotisi.blogspot.com

Η φωτό είναι από anasigrotisi.blogspot.com

Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2018

"Ο κ. Λαυρεντιάδης στα λιμάνια; Γιατί όχι; Αν κατόρθωσε να βγάλει χρήματα από την Νεοχημική, τότε από τα λιμάνια θα βγάλει χρυσάφι. Και μαζί με τον κ. Λαυρεντιάδη έχει ελπίδες να κερδίσει και το ελληνικό δημόσιο..."

Αυτά έγραφε το 2008, ο εκδότης της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" και του liberal.grΘανάσης Μαυρίδης με άρθρο του στο Capital. Τότε, ο θερμός υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και στενός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου (κρατήστε τα αυτά, για το επόμενο επεισόδιο. Θα καταλάβετε) έπλεκε το εγκώμιο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον οποίο χαρακτήριζε "άνθρωπο φαινόμενο". Όλα αυτά συνέβαιναν πριν από το μνημόνιο. Όταν τα τρωκτικά συνέχιζαν το πάρτι με θύμα τον ελληνικό λαό με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Το ερώτημα είναι ένα: Για ποιον λόγο ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης σήμερα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" την οποία μοιράζει δωρεάν η ΝΔ είχε νιώσει την ανάγκη - σε βαθμό παρεξηγήσεως - να γράψει τόσο καλά λόγια για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη; Εκείνη την εποχή, πάντως, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, πριν γνωρίσει της φυλακής τα σίδερα, σάρωνε τα πάντα και τους... πάντες στα media. Έλεγαν πολλά οι κακές γλώσσες. Ε λοιπόν, λογικό ήταν, πολλοί , εκείνη την εποχή, να παρακαλούν να συνεχίσει να "βγάζει χρυσάφι" ο Λαυρεντιάδης. Αγωνιούσαν για... το καλό των ΜΜΕ, την ελληνική οικονομία και τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου. Μην πηγαίνει το μυαλό σας στο κακό.

Εκείνο που δεν είναι λογικό σήμερα είναι πως εκείνοι που αποθέωναν τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κουνούν τώρα το δάχτυλο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για δήθεν σχέσεις με τον επιχειρηματία και για υποτιθέμενα σκάνδαλα.

Ο Μαυρίδης διέπρεψε ως λιβανιστήρι του Λαυρεντιάδη. Αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Ομοίως, σήμερα αποθεώνει άλλους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Και αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζουμε αν η τύχη των επιχειρηματιών θα είναι η ίδια με του Λαυρεντιάδη. Όμως, επειδή τους λιβανίζει ο Μαυρίδης δεν ξέρουμε επίσης και αν θα είναι το ίδιο διορατικός ή... γκαντέμης όπως συνέβη με τον Λαυρεντιάδη. 

Διαβάστε τι έγραφε στο Capital.gr ο Θανάσης Μαυρίδης. Θα συγκινηθείτε: 

Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. Είναι ο άνθρωπος που κατόρθωσε να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό «θαύμα», που όμοιό του θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναδούμε στην ελληνική πραγματικότητα. Την περασμένη Παρασκευή έκανε τη μεγάλη του κίνηση. Πούλησε τις συμμετοχές του και συγκέντρωσε ρευστότητα για το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα: Τα λιμάνια!

Η δημιουργία χρηματιστηριακών υπεραξιών είναι το όνειρο κάθε επιχειρηματία. Αλλά λίγοι είναι εκείνοι που τα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στο βαθμό που το κατάφερε ο κ. Λαυρεντιάδης. Ακόμη πιο λίγοι είναι εκείνοι που είδαν τις μεγάλες χρηματιστηριακές τους αποτιμήσεις να εξαργυρώνονται στο ταμπλό.

Η δημιουργία χρηματιστηριακών υπεραξιών είναι το όνειρο κάθε επιχειρηματία. Αλλά λίγοι είναι εκείνοι που τα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στο βαθμό που το κατάφερε ο κ. Λαυρεντιάδης. Η Νεοχημική δεν είναι η Microsoft. Ούτε η Alapis έγινε η μεγάλη πολυεθνική με την εξαγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Λαυρεντιάδης, όμως, κατόρθωσε να «πουλήσει» σωστά το προϊόν του και γι΄ αυτό και μόνο το γεγονός του αξίζουν συγχαρητήρια.

Σύμμαχός του σε αυτή του την προσπάθεια οι καλές του σχέσεις με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές. Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είναι από εκείνους τους επιχειρηματίες που έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους. Δεν έκανε επίδειξη του πλούτου του, δεν απασχόλησε τους κουτσομπολίστικες στήλες των εφημερίδων και των περιοδικών. Τη δουλειά του κοίταζε και οι μέτοχοί του δεν μπορούν παρά να είναι ευχαριστημένοι με τα όσα τους έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Λαυρεντιάδης στα λιμάνια; Γιατί όχι; Αν κατόρθωσε να βγάλει χρήματα από την Νεοχημική, τότε από τα λιμάνια θα βγάλει χρυσάφι. Και μαζί με τον κ. Λαυρεντιάδη έχει ελπίδες να κερδίσει και το ελληνικό δημόσιο...

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή