από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νέος διασυρμός του Άδωνι - Η αποκαλυπτική επιστολή του Γιώργου Χριστοφορίδη

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2019 19:13

Επιστολή από το δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη έλαβε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε απάντηση όσων έλεγε εις βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Το Πρακτορείο δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή του Γ. Χριστοφορίδη:

«Αξιότιμε κ. διευθυντά,

σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ, χθες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει προσωπική αναφορά σε εμένα, στην προσπάθειά του να προχωρήσει σε συμψηφισμούς πέρα από κάθε λογική. Συγκεκριμένα, επιχειρεί να με χρησιμοποιήσει στην αγωνία του να ανακαλύψει άλλοθι για συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με ξεκάθαρο θεσμικό ρόλο στην οργάνωσή της, τα οποία συνελήφθησαν να στοχοποιούν βουλευτές και υπουργούς, εν όψει της Συμφωνίας των Πρεσπών και να καλούν τον κόσμο να τους τραμπουκίσει, με καθαρά παρακρατική λογική, δημοσιεύοντας τα κινητά τηλέφωνά τους, αναρτώντας αφίσες κ.λπ. Φαινόμενα, για τα οποία δεν έχει υπάρξει καμία καταδίκη από την επίσημη Ν.Δ.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε, τώρα, τον... Χριστοφορίδη, Το ΧΩΝΙ και την αφίσα που βγάλαμε, προ 3ετίας, η οποία εμφάνιζε τον ίδιο και την κυρία Βούλτεψη με τσιρότο στο στόμα και είχε τίτλο «Οχι άλλο Αδωνι».

Πρώτον, η αφίσα που κυκλοφόρησε τότε με τον κ. Γεωργιάδη ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας εκείνη την Κυριακή. Δηλαδή, εκείνη η εικόνα (με το καθαρά πολιτικό μήνυμα «Όχι άλλο Αδωνι» - ούτε αίματα είχε, όπως έλεγε ψευδώς ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρωμανός, ούτε προέτρεπε σε βία καθ’ ουδένα τρόπο) ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, το οποίο -στο πλαίσιο της προώθησης του φύλλου- κάναμε και αφίσα.

Πώς οι άλλες εφημερίδες διαφημίζουν τα πρωτοσέλιδά τους με τηλεοπτικά σποτ; Εμεις σκεφτήκαμε να το κάνουμε αφίσα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είχε υπογραφή. Εγραφε επάνω «Το ΧΩΝΙ». Δηλώναμε ποιοι ήμασταν. Και στέλναμε στον κόσμο ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.

Σήμερα, ποιος είναι άραγε ο δημιουργός της αφίσας που μιλά για προδοσίες κ.λπ.; Παραμένει άγνωστος. Δεν τον ξέρουμε...

Δεύτερον. Τότε, εμείς που βάζαμε την υπογραφή μας, αναλάβαμε και το κόστος. Μάλιστα, όταν προκλήθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη, η εφημερίδα δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα τα τιμολόγια, που έδειχναν πόσο κόστισαν οι αφίσες.

Σήμερα, ποιος πληρώνει τις αφίσες που στοχοποιούν μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου; Και πόσο κόστισε η επιχείρηση στοχοποίησης που έστησαν; Παραμένει άγνωστο, δεν το ξέρουμε.

Τρίτον. Μιλάμε για την εποχή που η κυρία Βούλτεψη έλεγε ότι, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε χαρτί υγείας στην Ελλάδα και ο κ. Γεωργιάδης έλεγε ότι δεν θέλει να του πάρει κανείς τη δόξα για τις απολύσεις που θα έκανε. Και πως το σωστό είναι οι πολίτες να πληρώνουν 25 ευρώ κάθε φορά που θα μπαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αυτά έλεγαν οι πρωταγωνιστές εκείνης της αφίσας. Και ρωτώ: Τι έπρεπε να κάνει Το ΧΩΝΙ απέναντι σ’ αυτές τις χυδαίες νοοτροπίες; Να κάθεται να τους υπερασπίζεται, όπως τα άλλα media του τόπου;

Το ΧΩΝΙ ήταν μια πολιτική εφημερίδα, που -την κρίσιμη ώρα- έστειλε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στον κόσμο εναντίον της «λογικής Αδωνι», που πλέον χαρακτηρίζει ολάκερη τη ΝΔ. Κατά τη γνώμη μου, δηλαδή, έχει δικαιωθεί απολύτως σε αυτά που έλεγε τότε.

Σε κάθε περίπτωση... τότε είχαμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα από μια συγκεκριμένη εφημερίδα, που επώνυμα ανέλαβε την πατρότητα της ενέργειας.

Τώρα, έχουμε ένα περίεργο μήνυμα, που μπορεί ξεκάθαρα να ερμηνευθεί και ως προτροπή σε βία, το οποίο στέλνεται ανώνυμα, πληρώνεται από κάποιον άγνωστο, που δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έκανε. Λειτουργεί, δηλαδή, ως τρολ.

Το ίδιο είναι; Δεν νομίζω...

Τότε, κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ δεν μίλησε για στοχοποίηση. Μας έλεγαν διάφορα πράγματα από τη ΝΔ, αλλά στοχοποίηση δεν μας χρέωσαν. Γιατί δεν ήταν.

Τώρα, όμως, που όντως στοχοποιούνται βουλευτές, οι Νεοδημοκράτες (σαν τον κ. Γεωργιάδη), αντί να το καταδικάσουν, λένε «τότε, το ΧΩΝΙ με είχε στοχοποιήσει κι εμένα». Τώρα το... θυμήθηκαν. Γιατί τώρα τους βόλεψε.

Ε, λοιπόν, ξέρετε τι καταλαβαίνω εγώ από όλα αυτά; Ότι, τώρα, όλη η ΝΔ τρέχει να κρυφτεί πίσω από Το ΧΩΝΙ. Τόσο πολύ τους είχε πειράξει αυτή η εφημερίδα, που δυστυχώς έκλεισε. Τόσο πολύ την μίσησαν, γιατί τόσο πολύ τους είχε πονέσει.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Χριστοφορίδης»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή