από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σάλος με την πασίγνωστη δημοσιογράφο που αναφέρεται στη δικογραφία της Novartis και κυκλοφορούσε με Πόρσε!

Πόρσε

Πόρσε

Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2019

Μπορεί ένας ιατρικός συντάκτης που εργάζεται στον πάλαι πότε κραταιό ΔΟΛ επί 25 χρόνια, παράλληλα να κόβει τιμολόγια για την προβολή και τη διαφήμιση φαρμακευτικών προϊόντων; Και μάλιστα να προκαλεί τα βλέμματα κυκλοφορώντας με πολυτελέστατη Πόρσε; Φαίνεται ότι στην Ελλάδα μπορεί!

Στη δικογραφία της Novartis αναφέρεται το όνομα της ιατρικής συντάκτριας Ελενας Φυντανίδου και του συζύγου της Θεολόγου Παναγιωτίδη, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας PRESTIGE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΠΕ. Η εν λόγω εταιρία συστάθηκε το 2011 και έως το 2013 παρείχε υπηρεσίες στη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία. Μετά... εξαφανίστηκε! Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη. 

Προκύπτει, όμως, σαφές ηθικό ασυμβίβαστο της δημοσιογραφικής ιδιότητας με την επιχειρηματική δραστηριότητα του διαφημιστή-μεσάζοντα που ανέπτυξε η συγκεκριμένη. Τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται ότι δεν... απασχολούν την ΕΣΗΕΑ, που κάνει τα στραβά μάτια και σιωπά αντί να προσπαθεί να θωρακίσει τη δημοσιογραφία.

Η κυρία Φυντανίδου, εκτός από το «Βήμα» (πριν αλλά και μετά την εποχή Μαρινάκη), είχε εργαστεί και στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» του μεγαλοεφοπλιστή ως ιατρική συντάκτρια. Οταν έκλεισε η συγκεκριμένη «ειδικού σκοπού» εφημερίδα συνέχισε κανονικά στο «Βήμα» έως τις 13 Αυγούστου 2018, όταν και σταμάτησε. Εκτοτε δεν ασχολείται με τη δημοσιογραφία.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Φυντανίδου και ο σύζυγός της έχουν καταθέσει μήνυση κατά των μαρτύρων που τους εμπλέκουν στο σκάνδαλο Novartis και θα αναζητήσουν τη δικαίωσή τους στα δικαστήρια. Για την ίδια, όπως και για όλους τους εμπλεκομένους, ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Δημοκρατία

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή