από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο… Βοναπάρτης Κουρτάκης και τα εκδοτικά «βατερλό» του - Εκατομμύρια ευρώ σκορπίζονται στον αέρα

Ο Γιάννης Κουρτάκης

Ο Γιάννης Κουρτάκης

Πέμπτη, 16 Μάιος 2019

Για τέταρτη ημέρα η εφημερίδα "Espresso" συνεχίζει το... αποκαλυπτικό αφιέρωμα για τον εκδότη των "Παραπολιτικών" και στενό φίλο και συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Οι άνδρες στο Ανατολικό Τιμόρ και οι γυναίκες στη Γουατεμάλα είναι οι πιο κοντοί άνθρωποι στον πλανήτη μας, σύμφωνα με ανάλυση που έκαναν περίπου 800 επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2016. Στην Ελλάδα αγγίζουμε τον μέσο όρο. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει πως όλοι βρίσκονται στον μέσο όρο, αλλά πως υπάρχουν και ψηλοί και κοντοί.

Ο λαός αποδίδει a priori, δηλαδή εκ των προτέρων, στους ανθρώπους περιορισμένου αναστήματος αισθήματα κατωτερότητας σε σχέση με το ύψος τους, δηλαδή κόμπλεξ. A posteriori, όμως, δηλαδή σύμφωνα με τη γνώση που μας έχει δώσει η εμπειρία, αυτό δεν είναι αλήθεια. Για την ακρίβεια, αποτελεί άθλιο στερεοτυπικό τσουβάλιασμα.

Ο πρώτος επιστήμονας που ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα των κόμπλεξ ήταν ο Αλφρεντ Αντλερ, Αυστριακός γιατρός και ψυχολόγος, ιδρυτής της σχολής της ατομικής ψυχολογίας και συνεργάτης του Φρόιντ για εννέα χρόνια.

Διαβάστε την συναρπαστική συνέχεια ΕΔΩ

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή