από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σκληρή απάντηση με ντοκουμέντα από το Έθνος του Ιβάν Σαββίδη στον Μαρινάκη (ΦΩΤΟΣ)

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Παρασκευή, 17 Μάιος 2019

Στα όσα δήλωσε στη συνέντευξη - φιάσκο στον Alpha, ο χορηγός της ΝΔ και υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών, Βαγγέλης Μαρινάκης, απαντά η εφημερίδα "Έθνος" του Ιβάν Σαββίδη

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της εφημερίδας που ακολουθεί:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το βράδυ της Πέμπτης παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Εκεί, ανάμεσα στις υπόλοιπες ερωτήσεις στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη Μέσων Ενημέρωσης, του ετέθη και η εξής:

«Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε εσάς στη διάρκεια της συνέντευξης ορμώμενος αν θέλετε από το γεγονός ότι νιώθει ότι το δικό σας εκδοτικό συγκρότημα, οι δικές σας εφημερίδες είναι εκείνες οι οποίες έχουν αναδείξει και επιμένουν στο θέμα του σκάφους. Είπε μάλιστα ότι εσείς ελέγχετε πολλές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς και οι εφημερίδες σας και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί επιμένουν σε αυτή την κίτρινη δημοσιογραφία, όπως είπε, της αναπαραγωγής και της καλλιέργειας της είδησης του σκάφους».

Αυτή ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Θα ήθελα να απαντήσω σημείο προς σημείο. Ο κύριος Τσίπρας είπε ότι ελέγχω επτά εφημερίδες. Για άλλη μία φορά μπερδεύτηκε με τον εαυτό του, γιατί ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες. Ξέρετε ποιες είναι αυτές. Εγώ θα μιλήσω με ονόματα και συγκεκριμένα, όχι με αοριστολογίες: Είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι η Αυγή, είναι η Νέα Σελίδα, είναι το Ντοκουμέντο, είναι η Δημοκρατία, είναι η Εσπρέσσο και το Εθνος».

Αντώνης Σρόιτερ: «Ενα λεπτό, όμως. Βεβαίως, το να υπάρχει μία εφημερίδα η οποία είναι θετικά διακείμενη προς την κυβέρνηση (και κάποιες από αυτές που είπατε δεν είναι και εξαιρετικά θετικά διακείμενες προς την κυβέρνηση) δεν σημαίνει ότι τις ελέγχει ο Πρωθυπουργός, έτσι;».

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Κάποιος που μπορεί να καταλάβει, θα καταλάβει ότι αυτές οι επτά εφημερίδες είναι στην υπηρεσία του».

Στο σημείο αυτό, κύριε Μαρινάκη, θα σας απαντήσουμε με πρωτοσέλιδα, δημοσίευματα και ψυχραιμία...

Το Έθνος ανέκαθεν ήταν και είναι στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτό κάτι σημαίνει, από μόνο του. Αλλά δεν υποστηρίζει τυφλά την κυβέρνηση επειδή τυγχάνει να είναι κομμάτι αυτού του πολιτικού χώρου. Ασκεί την κριτική του, καταγράφει τα «μαύρα» σημεία, πάνω απ' όλα με ψυχραιμία, χωρίς «κραυγές» και με τάση κριτικής και όχι απαξίωσης.

Έτσι, πιθανώς να κατακρημνίσουμε τη φαντασίωση και το πραγματικά ευφάνταστο σενάριό σας, αλλά κανείς κυβερνητικός, καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν μας ελέγχει και τον μόνο έλεγχο που δεχόμαστε είναι αποκλειστικά από τους αναγνώστες μας. Θα ήταν, άλλωστε, αντικειμενικά τρελό να στηρίζουμε την παρούσα κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, να φιλοξενούμε κείμενα και τίτλους που δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Θα μας επιτρέψετε, λοιπόν, να παραθέσουμε κάποια κείμενα του ethnos.gr και αντίστοιχα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας μας, προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τη... φιλοτσιπρική στάση των Μέσων μας.   

Δείτε τα πρωτοσέλιδα ΕΔΩ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή