από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Να είστε έτοιμος να το διαχειριστείτε...» - Ο επιθετικός Χατζηνικολάου στρίμωξε τον Μπογδάνο - Απίστευτοι διάλογοι

Μπογδάνος και Χατζηνικολάου

Μπογδάνος και Χατζηνικολάου

Σάββατο, 15 Ιούνιος 2019

Επί δύο συνεχείς ημέρες –Πέμπτη και Παρασκευή– ο υποψήφιος στην Α' Αθήνας με τη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπές τού Νίκου Χατζηνικολάου: μια ραδιοφωνική στον Real fm και μια τηλεοπτική στον Αντένα. Και τις δύο φορές ο παρουσιαστής τη «βγήκε» στον δημοσιογράφο πολιτευτή, ιδιαίτερα την Πέμπτη στο ραδιόφωνο, ενώ την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση του επισήμανε (με ειρωνεία;) ότι πρέπει να προσέχει τι λέει γιατί μπορεί να κυκλοφορήσει στο διαδικτυακό το «Μπογδάνος απελευθερωτής». Και στις δύο περιπτώσεις απηύθυνε νουθεσίες στον συνομιλητή του τού είδους «όταν ανοίγετε ένα τέτοιο θέμα πρέπει να είστε έτοιμος να το διαχειριστείτε» και χρειάζεται προσοχή «γιατί μετά μπορεί να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το "Μπογδάνος απελευθερωτής"».

Να τα πάρουμε με τη σειρά:

Το πρωινό της Πέμπτης, όποτε ο Χατζηνικολάου είχε εκπομπή με τον Αντώνη Δελλατόλα (όπως γίνεται την ίδια ημέρα κάθε εβδομάδα), φιλοξενούμενοι στο ραδιοφωνικό δίωρο ήταν ο Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος με τον Σύριζα στην Α' Θεσσαλονίκης, και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Την αρχή στα «μπασίματα» έκανε ο Δελλατόλας ο οποίος, με ευθυμία, του είπε στο άνοιγμα της συζήτησης: «Κρύψε τον Μπογδάνο που ξέρουμε γιατί όλοι είναι ήρεμοι τώρα». Ακολούθησαν οι συνεντεύξεις των δύο με τον Χατζηνικολάου ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αυστηρός, έως και επιθετικός, με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε ορισμένους από τους διαλόγους:

«Όταν ανοίγεται τέτοιοι θέμα να είστε έτοιμος»

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι η μεγάλη τομή σε αυτές τις εκλογές είναι η ίδια η προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το καινούργιο το οποίο κομίζει, τόσο στη χώρα όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Δεν μου είναι καθόλου εύκολο, διότι δεν πιστεύω σε αυτή τη σύγκριση, στο να συγκρίνω τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με το παλαιοκομματικό σύστημα συνολικά μέχρι την 7η Ιουλίου, εάν θέλετε. Η άποψή μου και η οπτική μου είναι ότι η Μεταπολίτευση τελειώνει την 7η Ιουλίου.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως παλαιοκομματικός και ο Σαμαράς; Και ο Καραμανλής;

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Δεν είπα παλαιοκομματικός, είπα...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (τον διακόπτει): Είπατε «το παλαιοκομματικό σύστημα τελειώνει εκεί...»

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Ένα παλαιοκομματικό σύστημα το οποίο κυβέρνησε την Ελλάδα...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (τον ξαναδιακόπτει): Σαφές το ερώτημά μου: παλαιοκομματικός ο Σαμαράς ή ο Καραμανλής;

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Δεν θα χαρακτηρίσω ούτε τον κύριο Σαμαρά, ούτε τον κύριο Καραμανλή, ούτε κύριο Σημίτη, ούτε τον κύριο Τσίπρα παλαιοκομματικούς. Θα πω όμως ότι όλοι ανήκουν σε ένα σύστημα το οποίο τελειώνει στις 7 Ιουλίου και όσοι είναι... (δεν συνεχίζει γιατί διακόπτεται).

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (επιμένει): Στο ίδιο σύστημα ανήκουν ο Τσίπρας, ο Σημίτης, ο Σαμαράς και ο Καραμανλής;

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Χρονικά, μάλιστα. Είναι ένα σύστημα του οποίου οι υγιείς δυνάμεις αναβαπτίζονται την 7η Ιουλίου και του οποίου οι λιγότερο υγιείς δυνάμεις φεύγουν προς τη λήθη και προς...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (τον διακόπτει πάλι): Αυτοί οι τέσσερις που αναφέρατε ανήκουν στις λιγότερο υγιείς δυνάμεις;

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Να με συγχωρείτε...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (νέα διακοπή): Ξέρετε, όταν ανοίγετε ένα τέτοιο θέμα πρέπει να είστε έτοιμος να το διαχειριστείτε.

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Είμαι απόλυτα έτοιμος. Αναφέρομαι σε πρωθυπουργούς των οποίων το έργο έχει κριθεί και έχεις δώσει θετικά στοιχεία στην πορεία της χώρας...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το έργο του κυρίου Τσίπρα;  (Εννοεί αν περιλαμβάνει στα «θετικά στοιχεία» και το έργο του νυν πρωθυπουργού).

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Αναφέρομαι στο έργο του κυρίου Καραμανλή και στο έργο του κυρίου Σαμαρά. Αντιλαμβάνομαι ότι θα (... λέει κάτι που δεν ακούγεται) κάποιου είδους ατάκα, οπότε θα μου επιτρέψετε να είμαι πολύ προσεκτικός.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν το βλέπω..., δεν το βλέπω.

«Αυγή και Documento θα μου προσάψουν πράγματα που δεν έχω πει»

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Κύριε Χατζηνικολάου επιτρέψτε μου...

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Αν επιτρέψετε στον κύριο Γιαννούλη θα μείνει η δική μου ατάκα στη μέση, θα έρθει η Αυγή και το Documento, θα το πάρουν και μετά θα μου προσάπτουν πράγματα που δεν έχω πει ποτέ. Ένα παλαιοκομματικό σύστημα έχει ανδρωθεί, επικρατήσει, λειτουργήσει κατά τη Μεταπολίτευση –διαφωνεί κανείς σε αυτό;

ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Όχι, το όποιο όμως σύστημα εκφράζεται από πρόσωπα. Και ο Νίκος πριν σου είπε, Κωνσταντίνε, 4-5 ονόματα και μάλλον ψιλοσυμφώνησες, μην το στρίβει ς τώρα...

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Χοντρό... χοντρό... (εννοεί χοντροσυμφώνησες).

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Όχι όμως... (δεν ακούγεται) περιόδους.

ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Τώρα πας να το στρίψεις.

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Εκφράζεται από ιστορικές περιόδους.

ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Προφανώς, αλλά και από πρόσωπα. Η περίοδος μόνη της είναι;

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Όλη η περίοδος μέχρι τις 7 Ιουλίου μπαίνει στο παλιό και μετά τις 7 Ιουλίου μπαίνουμε στο καινούργιο. Γιατί η 7η Ιουλίου; Διότι την 7η Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της διακυβέρνησης και της Αριστεράς. Τα είχαμε όλα, τώρα πάμε ένα βήμα παρακάτω. Οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής κυβέρνησαν με επιτυχία, ο κύριος Σημίτης άφησε πίσω του καλά και λιγότερο καλά, η γνώμη μου για διακυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα είναι γνωστή και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την επαναλάβω τώρα.

ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ (εύθυμα): Κάτσε δύο λεπτά να ειδοποιήσω το Ποντίκι για τις ατάκες σου και συνεχίζουμε...

«Να μη με ευχαριστείτε» 

harddog-sport.blogspot.com

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή