από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Ξεκινήσαμε άσχημα...» - Έξαλλος ο Καμπουράκης με υπουργούς του Μητσοτάκη που δεν του σηκώνουν το τηλέφωνο

Ο Δημήτρης Καμπουράκης

Ο Δημήτρης Καμπουράκης

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 11:48

Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και ο Δημήτρης Καμπουράκης εντόπισε λουδοβίκειες συμπεριφορές και τάσεις απομόνωσης απο τους δημοσιογράφους που πριν μια εβδομάδα εκλιπαρούσαν (ως υποψήφιοι) για μια εμφάνιση στην τηλεόραση ή για μια πρόσκληση στο ραδιόφωνο… Για αυτό και τους προειδοποιεί μέσω του liberal: “Παρακαλώ κύριοι υπουργοί σηκώνετε το τηλέφωνο”!

Προφανώς ο δημοσιογράφος στην προσπάθεια του να κάνει ρεπορτάζ “εφαγε πόρτα” και δικαιολογημένα ενοχλήθηκε: “Ξεκινάμε άσχημα και δεν το θέλω” αναφέρει χαρακτηριστικά για να ξεκαθαρίσει παρακάτω, “Για τη δουλειά μας σας τηλεφωνούμε. Δεν σας παίρνουμε για κουτσομπολιό, ούτε για ρουσφέτι”!

Και σημειώνει επικαλούμενος την εμπειρία του: “Οι ταμπουρωμένοι υπουργοί δεν ειναι οι εργατικοί υπουργοί” συμπληρώνοντας “Οι περισσότεροι ειναι θύματα της Λουδοβικειας μεγαλοπρέπειας που τους καταλαμβάνει ως δηλητηριασμένος μύκητας μόλις βάλουν την υπογραφή τους μετα την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο. Ξάφνου ρίχνουν καμια διακοσαριά πόντους μπόι και πλεον δεν ειναι του επιπέδου τους να συνομιλούν με την πλεμπα. Είτε πρόκειται για λαϊκή, είτε για θεσμική, είτε για δημοσιογραφική πλεμπα. Κι εκεί που ως βουλευτές της αντιπολίτευσης (αφήστε ως υποψήφιοι) ζητιάνευαν μια δήλωση στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κάτω Κωλοπετινιτσας… βάζουν face control οχι μονο στο γραφείο τους αλλα και επτά κρησάρες στο τηλεφωνακι τους. Και σου βγαίνουν λοιπόν κάτι ιδιαιτέρες με χαριτωμένες αυταρχικές φωνούλες, που λένε ότι «ο Κύριος υπουργός είναι σε σύσκεψη» και σου κλείνουν κατάμουτρα το τηλέφωνο, δίχως να κάνουν τον κόπο να σε ενημερώσουν για το πότε θα μπορέσεις να μιλήσεις μαζί του. Πότε διάολο το απέκτησαν το τουπεδάκι τα κοριτσάκια, μου λέτε; Μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες; Δηλαδή σε δυο χρόνια τι θα κάνουν; Θα σε στέλνουν κατ’ ευθείαν στον διάολο”;

Τέλος ο Δημήτρης Καμπουρακης καλεί τους υπουργούς να σοβαρευτούν σημειώνοντας, “Όταν ο Κυριάκος σας είπε ότι θέλει περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια, δεν εννοούσε να απομονωθείτε σε καμιά αετοφωλιά κι από κει να διαφεντεύετε το λαουτζίκο. Σας είπε να κυβερνάτε όντας προσιτοί στον κόσμο και ανοικτοί στην ενημέρωση… Μη μου γίνετε από τώρα βαριά πεπόνια, διότι έχω δει πολλά βαριά πεπόνια να περνούν από μπροστά μου γεμάτα τουπέ και να χάνονται στο βάθος του ορίζοντα, όπου δεν τους θυμάται πια ούτε η μανούλα τους. Άντε, γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά”!

enimerosi24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή