από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Απασφάλισε ο Βαρδινογιάννης: Ραγδαίες εξελίξεις με ριζικές αλλαγές και μία... καυτή πατάτα

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

Κυριακή, 28 Ιούλιος 2019

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Όπως αναφέρει το «Secret» των Παραπολιτικών ο σχετικός φάκελος έχει φτάσει στα γραφεία του ΕΣΡ.

Η ανεξάρτητη αρχή θα ελέγξει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εξαγορά και αν ανάψει το «πράσινο» φως τότε θα ολοκληρωθεί και τυπικά η εξαγορά του καναλιού.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την εξαγορά. Η διοίκηση του καναλιού πάντως ασκείται εδώ και καιρό από την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Η νέα διοίκηση έχει προχωρήσει σε αλλαγές ενώ αναμένονται ακόμη περισσότερες, κυρίως όσον αφορά στα οικονομικά του σταθμού.

Θυμίζουμε ότι τέλη Οκτωβρίου τόσο η Motor Oil όσο και ο ALPHA ανακοίνωσαν τη μεταβίβαση το 50,1% στη θυγατρική Seila Enterprises που ανήκει στη Motor Oil. Η μεταβίβαση θα γινόταν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 11.477.000 θα καταβάλλει ο ALPHA και 11.523.000 θα μπουν από την Seila Enterprises.

Με τη νέα διοίκηση του καναλιού πάντως έχουν ανανεωθεί τα συμβόλαια των Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ναταλία Γερμανού, Ελεονώρα Μελέτη αλλά και της Αγγελικής Νικολούλη. «Στον αέρα» παραμένει η Βίκυ Χατζηβασιλείου που είναι σε διαπραγματεύσεις ενώ η… καυτή πατάτα είναι το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη που λήγει την επόμενη χρονιά.

dailymedia.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή