από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: MEDIA

«Χρυσωρυχείο» η σύμπραξη του ALPHΑ με το Star Channel - Οι μεγάλες αλλαγές στα δύο κανάλια

Star Channel, Alpha

Star Channel, Alpha

Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019

Ήταν από τις ειδήσεις που συντάραξε τα… τηλεοπτικά νερά.

Πριν από δύο περίπου χρόνια ο ALPHA με το Star ανακοίνωσαν την σύμπραξή τους. Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα συνεργάζονταν σε τεχνικό επίπεδο με πολλές παραγωγές να βγαίνουν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.Η συμφωνία αυτή αποδείχτηκε επωφελής σε πολλά επίπεδα αφού εξοικονομήθηκαν χρήματα και από τα δύο κανάλια. Σύμφωναμε στοιχεία που δημοσιεύουν οι «Τυπολογίες» και τα δύο κανάλια παρουσίασαν σημαντική άνοδο στον κύκλο εργασιών τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα ο ALPHA ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Νέα Τηλεόραση είχε άνοδο της τάξης του 35%.

Το 2017 ο ALPHA είχε κύκλο εργασιών περίπου 63 εκατομμύρια ευρώ. Το Star από την άλλη είχε 39 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι και τα δύο κανάλια έχουν εξασφαλίσει άδεια γενικού περιεχομένου. Το κανάλι της Κάντζας εξαγοράστηκε από θυγατρική της Motor Oil με τη συμφωνία να έχει φτάσει στο ΕΣΡ για να επικυρωθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντικά έσοδα παρουσίασε και το Star. Τα ριάλιτι παιχνίδι και οι υψηλές τηλεθεάσεις του GNTM και του MasterChef έφεραν και σημαντικά κέρδη στο κανάλι.

dailymedia.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή