από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Εκθέτει τον Μαρινάκη και τον Μητσοτάκη: Σάλος με όσα γράφει ο Κουρτάκης για Ισραήλ, μυστικές υπηρεσίες και συλλογή στοιχείων «με εικόνα και ήχο» (ΦΩΤΟ)

Κουρτάκης και Μητσοτάκης

Κουρτάκης και Μητσοτάκης

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019

Σάλο έχει προκαλέσει το μπαράζ αναφορών, δημοσιευμάτων και αναρτήσεων του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικα», Γιάννη Κουρτάκη σύμφωνα με τον οποίο το Ισραήλ (!), οι «ισραηλινές υπηρεσίες» (!) παρακολουθούν Έλληνες πολίτες, τους οποίους καταγράφουν, ενώ - πάντα σύμφωνα με τον Κουρτάκη - οι υπηρεσίες του Ισραήλ συλλέγουν στοιχεία για ελληνικές υποθέσεις (!) με "εικόνα και ήχο" (!). 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι ξένες πρεσβείες δεν θα έπρεπε να πάρουν στα σοβαρά τις αναφορές του Γιάννη Κουρτάκη, αν ο ίδιος δεν αυτοπαρουσιαζόταν και δεν ήταν στενός φίλος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όμως στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο Γιάννης Κουρτάκης προφανώς δεν έχει καταλάβει τι γράφει εδώ και καιρό. Με αφορμή μία παράλληλη με το σκάνδαλο Novartis ιστορία στην οποία αναφέρεται με επιμονή και για την οποία προαναγγέλει... αποκαλύψεις, υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες του Ισραήλ, σε ελληνικό έδαφος, έχουν συλλέξει βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστές Έλληνες πολίτες, πρώην υπουργούς και εκδότες.

Τι «αποκαλύπτει» λοιπόν ο Γιάννης Κουρτάκης: Ότι ξένα κέντρα συλλέγουν στοιχεία «με εικόνα και ήχο», όπως υποστηρίζει ο στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, της Ντόρας και του Μητσοτάκη.

Και πότε το κάνει αυτό ο Κουρτάκης; Το κάνει σε μία περίοδο που ο καλός του φίλος εφοπλιστής, τον οποίο συνοδεύει παντού, έχει – υποτίθεται – καλές σχέσεις με τους Αμερικανούς και ενώ την ίδια ακριβώς περίοδο, στην ίδια ακριβώς συγκυρία το περιβάλλον του Μητσοτάκη διαρρέει πως οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είτε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, είτε με επενδυτές πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα και θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Το πρώτο ερώτημα είναι το εξής: Για ποιον λόγο να έκαναν κάτι τέτοιοι οι Ισραηλινοί; Για ποιον λόγο δηλαδή να συλλέγουν στοιχεία για ελληνικές υποθέσεις, τα οποία στοιχεία μάλιστα τα γνωρίζει ένας Έλληνας εκδότης και τα οποία εντελώς συμπτωματικά αφορούν πρόσωπα τα οποία συχνά βάζει στο στόχαστρο η εφημερίδα του; 

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίδραση από την Ισραηλινή Πρεσβεία; 

Ο Κουρτάκης νομίζει προφανώς ότι τα όσα αναφέρει για εμπλοκή των Ισραηλινών σε παρακολουθήσεις είναι σαν τα ρεπορτάζ στα οποία ειδικεύεται, σαν τα κουτσουμπολιά δηλαδή της πλατείας Κολωνακίου και της ΔΕΘ ή σαν όσα του λένε τριτοδεύτερα στελέχη της ΝΔ ενώ πίνουν ρακές. Μάλλον ο Κουρτάκης ξεχνάει τον "σεισμό" που είχε προκληθεί στο παρελθόν και αναφερόμαστε βέβαια στο σκάνδαλο των υποκλοπώς, που είχε συγκλονίσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί ξανά και ξανά είναι το εξής: Τι λέει η Πρεσβεία του Ισραήλ για όλα αυτά και γιατί σιωπά μέχρι στιγμής; Ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Κουρτάκης, ναι ή όχι;

Σε κάθε περίπτωση είτε ισχύουν, είτε όχι όσα υποστηρίζει, ο Γιάννης Κουρτάκης επιχειρεί να παίξει «παιχνίδια» με θέματα που δεν γνωρίζει, «παιχνίδια» που είναι για μεγάλα παιδιά και όχι για νταραβεριτζήδες… χαμηλού αναστήματος. Εκτός κι αν όσα ισχυρίζεται είναι σε γνώση κύκλων που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου κι έχουν τις ευλογίες του περιβάλλοντος Μητσοτάκη ή ακόμη και του ίδιου. Τότε, αλλάζει η κουβέντα και τα ερωτήματα αρχίζουν να αφορούν στο που βαδίζουν οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και ενώ την ίδια στιγμή στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου συντελείται κοσμογονία εξελίξεων που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο. 

-----------------------------

Ενδιαφέρει: Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο χρόνος που επιλέγει ο Γιάννης Κουρτάκης. Ποιος είναι αυτός; Μα η συγκυρία της άφιξης του νέου Ισραηλινού Πρέσβη στην Αθήνα, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας. Δεν γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Κουρτάκης θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα για λογαριασμό... τρίτων ή αν χρησιμοποιεί αυθαίρετα τους "Ισραηλινούς" για να θολώσει τα νερά σε σχέση με δικές του υποθέσεις ή υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν δημοσιογραφικά. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως ήδη έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στους φίλους του στο παρασκήνιο, όπου παρατηρείται κινητικότητα.  

Δείτε ένα δείγμα των όσων γράφει ο Κουρτάκης (πλην ενός σημερινού δημοσιεύματος που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα):

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή