από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Εντυπωσιάζουν οι μαντικές και ταχυδακτυλουργικές ικανότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη - Τα έχασαν Βαρδινογιάννης, Σαββίδης και Κυριακού

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Σάββατο, 02 Νοέμβριος 2019

 Προικισμένος με το χάρισμα, φαίνεται πως είναι ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εκτός όλων των άλλων από χθες είναι και ιδιοκτήτης μιας «πολύφερνης νύφης», της ταινιοθήκης του MEGA. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός πως ο επιχειρηματίας μοιάζει να μπορεί να μαντέψει –πάντοτε με ακρίβεια– το ποσό που θα προσφέρουν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι σε έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό έτσι ώστε στη συνέχεια να προσφέρει ο ίδιος κάτι παραπάνω. Αλλά ποτέ κάτι… υπερβολικά παραπάνω. Μοιάζει σχεδόν ταχυδακτυλουργικό, πως στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την ταινιοθήκη του MEGA, o κ. Μαρινάκης κατέθεσε έναν φάκελο με προσφορά 33.999.999 ευρώ ενώ αντίστοιχα η κοινοπραξία των κυρίων Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ιβάν Σαββίδη και Θοδωρή Κυριακού, κατέθεσε ένα φάκελο με προσφορά ύψους 33.000.0000 ευρώ. Κατάφερε, δηλαδή, να προηγηθεί κατά το μαγικό νούμερο 999. 999 ευρώ (ούτε καν 1.000.000 (!).

Και δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Μαρινάκης επιδεικνύει αξιοπρόσεκτες μαντικές ικανότητες. Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου 2017 για το ενεργητικό του ΔΟΛ, είχε ανακηρυχθεί και πάλι υπερθεματιστής, κάνοντας προσφορά ύψους 22.892.600 ευρώ έναντι της κυπριακής εταιρίας Vegata Holdings, που είχε προσφέρει 21.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης ήτοι αποτίμησης. Δηλαδή, τόσο η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA, όσο και το ενεργητικό του ΔΟΛ, δεν μπορούσαν να αποτιμηθούν με νόρμες που θα έφερναν κοντά τις προσφορές.

newsbreak.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή