από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: MEDIA

Πρόκληση: Ο δημοσιογράφος που συμφώνησε να παίρνει 10.000 ευρώ το μήνα στην γαλάζια ΕΡΤ - Ποιοι παίρνουν 3.000 ευρώ

ΕΡΤ

ΕΡΤ

Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019

Μεικτές αμοιβές που αγγίζουν και τις 10.000 ευρώ το μήνα λέγεται ότι έχει συμφωνήσει η ΕΡΤ με δημοσιογράφο – παρουσιαστή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του enimerosi24.gr! Κι αν αυτό αφορά σε μία μόνο περίπτωση, ακούγεται ότι και άλλοι δημοσιογράφοι που εμφανίζονται σε εκπομπές οι καθαρές αμοιβές τους αγγίζουν τις 3.000 ευρώ το μήνα!

Και προφανώς δεν εγκαλείται κανείς, είτε η διοίκηση είτε οι δημοσιογράφοι, για αυτά τα συμβόλαια από τη στιγμή που οι εκπομπές αυτές συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και «χτυπούν» στα ίσια τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών. Συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο; Ποια εκπομπή της ΕΡΤ, όχι μόνο σημειώνει διψήφια ποσοστά, αλλά είναι και leader στη ζώνη της; Προς το παρόν καμία!

Αναμφισβήτητα λοιπόν πρόκειται για πολύ υψηλές αμοιβές, δεδομένου ότι αυτά τα ποσά δεν κυκλοφορούν πια ούτε στο «χρηματιστήριο» της ιδιωτικής τηλεόρασης! Για την ακρίβεια οι δημοσιογράφοι που αμείβονται με αυτά τα ποσά (των 10.000 ευρώ και άνω) είναι ελάχιστοι παρουσιαστές ειδήσεων με μεγάλη εμπειρία στον τηλεοπτικό φακό!

Ωστόσο ούτε αμοιβές επιπέδου 3.000 ευρώ μηνιαίως υπάρχουν στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για δημοσιογράφους – σχολιαστές!

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή