από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Παπαχρήστος από την εφημεριδα του Μαρινάκη «σκίζει» τον Ζούλα και αποκαλύπτει το πάρτι εκατομμυρίων στην ΕΡΤ του Μητσοτάκη (ΦΩΤΟΣ)

Παπαχρήστος και Μητσοτάκης

Παπαχρήστος και Μητσοτάκης

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019

 

Αποκαλύψεις για το “πάρτι” που γίνεται με τις αγορές δικαιωμάτων για αθλητικές διοργανώσεις κάνει μέσα από τη στήλη του “Στίγμα” στα Νέα ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιώργος Παπαχρήστος. Ο δημοσιογράφος περνάει “πριονοκορδέλα” τη σημερινή διοίκηση, του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα που πήρε μετάθεση από το Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αγία Παρασκευή σε μία ξεκάθαρη πράξη αποκομματικοποίησης (#not) της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…

Δηλώνοντας ότι “υιοθετεί αβλεπτί” ανώνυμη ανταπόκριση από το Ραδιομέγαρο, ο Γ.Παπαχρήστος στηλιτεύει την “επιστροφή στην κανονικότητα”, καταγγέλοντας ότι “η εταιρεία χρειάζεται να διοικηθεί και έγινε παιδική χαρά“.

Παραβλέποντας τα καρφιά που ρίχνει (για το θεαθήναι;) για την “συριζαϊκή περίοδο της κατρακύλας και της γελοιότητας” και τη “συριζαϊκή πονηριά”, γιατί οκ, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, φτάνει κανείς στην αποκάλυψη ότι στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο ελήφθη απόφαση για την αγορά των δικαιωμάτων του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου έναντι 450.000 ευρώ, με την εισήγηση να είναι ακριβώς η ίδια με το 2017 με βάση την οποία αγοράστηκε τότε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με τη διαφορά όμως ότι το 2017 με τα ίδια χρήματα είχαν αγοραστεί άλλες δύο (αριθμός 2) διοργανώσεις, αφού το Παγκόσμιο του Στίβου είχε τιμολογηθεί στα 250.000 ευρώ!!!

Αν και το πράγμα λέει ο Παπαχρήστος “φωνάζει απο μακριά ότι εδώ κάτι παίζεται, ο εισηγητής της πονηριάς, μόνο προαγωγή δεν πήρε και η εταιρεία προσπαθεί τώρα να συμψηφίσει τη χασούρα με μελλοντικά πρότζεκτ“!

Αλλά οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ αφού, όπως λέει ο Γ.Παπαχρήστος η “καημένη η διοίκηση” πληρώνει και την παραγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου που δεν μπορεί να την εκτελέσει λόγω τεχνολογικής υστέρησης,  με αποτέλεσμα κάθε μετάδοση να κοστίζει, όπως λέει, 65% παραπάνω από όσο πλήρωνε η διοικηση Δρόσου! (πάει πουθενά το μυαλό σας για το ποιος έχει την τεχνολογική επάρκεια να μεταδίδει τους αγώνες και μπορεί να “ξαλαφρώσει” βρε αδελφέ την ΕΡΤ από αυτό το οικονομικό “βάρος”;)

Και επανέρχεται στη σημερινή του στήλη ο Γ.Παπαχρήστος με νέα καταγγελία, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα 200.000 “καπέλο” που θα πληρώσει η ΕΡΤ για το Παγκόσμιο του Στίβου (σε σχέση με την τιμη που εξασφάλισε το 2017) από “λάθος(;)” καταβλήθηκαν στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της διοργάνωσης άλλα 100.000 ευρώ (όλα αυτά συν ΦΠΑ εννοείται)!! Άρα;

Εκεί που το 2017 η ΕΡΤ πλήρωσε 450.000 για το Παγκόσμιο του Στίβου ΚΑΙ άλλες δύο διοργανώσεις φέτος η ΕΡΤ θα πληρώσει 550.000 ευρώ ΜΟΝΟ για το Παγκόσμιο του Στίβου!

“Είναι άγνωστο γιατί η νέα ΝουΔου διοίκηση της ΕΡΤ συμφώνησε να πληρώσει 450.000 ευρώ για μία διοργάνωση που οι προηγούμενοι είχαν αγοράσει 250.000 ευρώ. Ποιος είναι ο “χουβαρντάς” και γιατί προχώρησε σε κάτι το οποίο παραφύλαγε κόσμος και κοσμάκης μέσα στην ΕΡΤ για να το εντοπίσει” αναρωτιέται ο Γ.Παπαχρήστος.

Βέβαια μπορεί να πάει κάπου το μυαλό του ανθρώπου για το ποιος είναι ο λόγος που γίνονται αυτά τα “λάθη(;)”, έτσι με το ερωτηματικό που βάζει και ο ίδιος ο Παπαχρήστος. Ποια πλευρά δηλαδή εν τέλει ευνοείται από τις κινήσεις αυτές, που εκθέτουν και την ΕΡΤ και τη διοίκησή της και τον ίδιο το Μητσοτάκη τελικά που τους έστειλε σούμπιτους εκεί ανακοινώνοντας την τοποθέτησή τους πριν καν την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος ή η εταιρεία που θα μπορούσε να εμφανιστεί, σαν απο μηχανής θεός ή σαν ιππότης με το άσπρο άλογο, να πάρει από την ΕΡΤ που δίνει τα μαλλιά της κεφαλής της για προγράμματα που άλλοι (ακόμα και η ίδια η ΕΡΤ!) αγοράζουν στο μισό τίμημα; Ποιος έχει το τεχνολογικό know how να μεταδίδει ποδοσφαιρικους αγώνες χωρίς να “φεσώνεται” ο Έλληνας πολίτης “που πληρώνει την ΕΡΤ από την τσέπη του” όπως έλεγε ο διαπρύσιος κήρυκας (όχι των Χανίων) αλλά του φιλελευθερισμού και της (κρατικοδιαίτης) ελεύθερης αγοράς Κ.Μητσοτάκης;

Ακολουθούν τα δημοσιεύματα:

thefaq.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή