από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τα όσα πρωτοφανή έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής

Καραϊσκάκη

Καραϊσκάκη

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει την απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να «κόψει» τις διαπιστεύσεις δημοσιογράφων ιδιωτικού καναλιού από το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Στην ανακοίνωση τονίζει πως «οι αθλητικοί συντάκτες έχουν πρώτιστη υποχρέωση την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας» και «δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών ΠΑΕ».

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την άρνηση διαπίστευσης συναδέλφου στο πρόσφατο ντέρμπυ του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, τονίζει πως τέτοια φαινόμενα τραυματίζουν την πολυφωνία και την ενημέρωση. Πρόκειται ξεκάθαρα για κατακριτέες πρακτικές.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι οι αθλητικοί συντάκτες έχουν πρώτιστη υποχρέωση την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας. Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, αλλά το καθήκον της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης και μόνο.

Η ΕΣΗΕΑ θα λάβει συγκεκριμένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους, αφενός για να μπορούν οι αθλητικοί συντάκτες να επιτελούν απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα το έργο της ενημέρωσης της φίλαθλης κοινής γνώμης και αφετέρου για να μεταστραφεί μόνιμα και δραστικά η ζοφερή κατάσταση σε μερίδα του αθλητικού Τύπου»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή