από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΡΟΥΚΕΤΕΣ από την ΕΣΗΕΑ για τα μασκαραλίκια στη Νέα Υόρκη

Δημάδης και Σουλτογιάννης

Δημάδης και Σουλτογιάννης

"Χρυσό Βατόμουρο" του ρεπορτάζ
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016

“Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό”, τονίζει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της για το περιστατικό των “μεταμφιεσμένων” δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη.

“Η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα”, συνεχίζει στην ανακοίνωση της. “Πίσω από τις γραφικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρόπους, με τους οποίους αλιεύονται και διοχετεύονται πληροφορίες και για την τεκμηρίωσή τους που ουδεμία σχέση έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας.

Μια τέτοια… «δημοσιογραφία» πίσω από περούκες, μαύρα γυαλιά και όλα τα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ. Είναι μια πρακτική που δεν προωθεί τον αγώνα για πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ, υπονομεύει τη δεοντολογία και οι δημοσιογράφοι την απορρίπτουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιμένει ότι η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση”, καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή