από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΜΗΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕΤΕ: Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση του ΣτΕ Αλαφούζος και Κυριακού

Αλαφούζος και Κυριακού

Αλαφούζος και Κυριακού

Μην στοιχηματίσετε...
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016

Παράδοξο γεγονός – αν και εξηγήσιμο τελικά, αποτελεί ο διαμετρικά αντίθετος τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν την απόφαση του ΣτΕ, στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ.

Βεβαίως το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο στις διαφορετικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν στα περιβάλλοντα των ιδιοκτητών των δυο σταθμών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου και αναδείχθηκαν υπερθεματιστές, καταβάλλοντας μάλιστα την πρώτη δόση… Αλλά κυρίως στο πώς αντέδρασε ποιος, αφού η ανατροπή είναι αυτή που ξαφνιάζει έναν απλό παρατηρητή των γεγονότων!

Και εξηγούμαστε. Ενώ θα στοιχημάτιζε κανείς ότι στο «στρατόπεδο» του Θοδωρή Κυριακού την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα την υποδέχονταν με σαμπάνιες, χορούς και πανηγύρια… λόγω του υψηλού τιμήματος που θα έπρεπε να καταβάλλει ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 αν ο διαγωνισμός δεν ακυρωνόταν… τελικά – ο απλός παρατηρητής που λέγαμε πιο πάνω, θα έχανε το στοίχημα!

Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου είχαν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα καταβάλλουν 75 εκ. ευρώ για την τηλεοπτική άδεια και ο σχεδιασμός που είχαν κάνει τους επέτρεπε να είναι αισιόδοξοι, αφού οι παίκτες για τα επόμενα 10 χρόνια θα ήταν μόνο τέσσερις! Ως εκ τούτου η μαγική λέξη είναι το «τέσσερις»! Ενώ τώρα δεν γνωρίζει κανείς αν οι παίκτες στην τηλεοπτική αγορά θα είναι 4 ή 14! Άλλωστε ανέκαθεν η οικογένεια Κυριακού υποστήριζε δημόσια και μάλλον είχε δίκιο, ότι η ελληνική αγορά δεν χωρά περισσότερα από 2,5 με 3 κανάλια εθνικής εμβέλειας!

Αντίθετα στο Φάληρο οι αντιδράσεις δεν ξαφνιάζουν, αφού όπως θα ανέμενε κανείς, η ιδιοκτησία και η διοίκηση του καναλιού υποδέχθηκαν θετικά την απόφαση του ΣτΕ… Προσοχή όμως, όχι για το τίμημα των 40 εκ ευρώ που δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν ή επειδή αποτελεί ράπισμα για το κυβερνητικό στρατόπεδο, ποιος νοιάζεται για αυτά… Αλλά γιατί η απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου δυσκολεύει εκ των πραγμάτων την είσοδο του αντίπαλου προέδρου του Ολυμπιακού στον τηλεοπτικό χάρτη!

enimerosi24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή