από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΤΩΡΑ: Η παταγώδης πτώση του Ψυχάρη - Ποιοι αποφάσισαν να τον τελειώσουν

Ο Σταύρος Ψυχάρης

Ο Σταύρος Ψυχάρης

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ο Ψυχάρης
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 22:30

Την έκπτωση του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη από τη διοίκηση του δημοσιογραφικού Οργανισμού αποφάσισαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την κρίσιμη συνεδρίαση που είχαν για το μέλλον του ΔΟΛ, αποφάσισαν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις του κάποτε ισχυρού δημοσιογραφικού Οργανισμού αλλά και να «καθαιρέσουν» τον βασικό μέτοχό του, Σταύρο Ψυχάρη.

Το έγγραφο της απόφασης πρόκειται να εκδοθεί αύριο, Πέμπτη. Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες κάνουν άμεσα απαιτητά δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα parapolitika.gr, η διαδικασία αυτή δεν θα ολοκληρωθεί ωστόσο σε περίπτωση που ο Σταύρος Ψυχάρης δεν δεχθεί την καθαίρεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ δεν κατέβαλε ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου οι πιστώτριες τράπεζες συγκάλεσαν τη σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό – διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ αφού οι ίδιες δεν προτίθενται να δώσουν νέα χρονικά περιθώρια για την εξυπηρέτηση των δανείων. 

(Με πληροφορίες από Koutipandoras.gr)

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή