από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: MEDIA

«Λάδι» η κυβερνητική TV - στο σκαμνί ο 902

ΕΣΡ

ΕΣΡ

Καταστρατηγείται η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία
Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2013 18:01

Κανένα πρόβλημα δεν εντοπίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εκπομπή τηλεοπτικού σήματος εδώ και μια εβδομάδα από την «ΔΤ» της κυβέρνησης, που εκπέμπει όχι μόνο χωρίς άδεια, αλλά και χωρίς φορέα εκπομπής, καταστρατηγώντας κάθε ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Αντιθέτως, πρόβλημα διαπιστώνει με την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ για λίγες ώρες, προ μερικών εβδομάδων, από την τηλεόραση του 902.

Για τις σπουδαίες υπηρεσίες τους στην πολιτική Σαμαρά, τα μέλη του ΕΣΡ και ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης επιβραβεύθηκαν με άλλη μια παράταση της θητείας τους, την 6η ή 7η, έχει χαθεί ο λογαριασμός, για 6 μήνες, με ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο.

Στηρίζοντας με κάθε τρόπο -και κυρίως διά της σιωπής του- την πολιτική της κυβέρνησης για το μακέλεμα της ΕΡΤ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διά του προέδρου του Ι. Λασκαρίδη διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εκπομπή του «μεταβατικού φορέα», καθώς, όπως ερμήνευσε την απόφαση του ΣτΕ, εκπέμπει κατ' εντολήν του ανωτάτου δικαστηρίου. Πρόκειται, είπε, για μια «έκτακτη, προσωρινή κατάσταση» και το ΕΣΡ αναμένει τις εξελίξεις. Με άλλα λόγια, δεν κάνει τίποτε. Στην ερώτηση ποιος είναι ο φορέας που εκπέμπει το σήμα, απάντησε ότι είναι το... υπ. Οικονομικών δια τού Ειδικού διαχειριστή. Έχει δικαίωμα το υπ. Οικονομικών να εκπέμπει σήμα; Ήταν η επόμενη ερώτηση. Η απάντηση, βεβαίως, το επιβάλλει το ΣτΕ.

Άκρη δεν βγαίνει, ιδίως αν θέλεις πάση θυσία να υπερασπιστείς επιλογές που παραβαίνουν κάθε έννοια ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να ερμηνεύσει κανείς και την κλήση σε απολογία του τηλεοπτικού 902 για την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ προ μερικών εβδομάδων. Η κατηγορία, ότι προέβη σε «παράνομη δικτύωση με μη νομίμως λειτουργούντα τηλεοπτικό σταθμό και εν πάση περιπτώσει άνευ αδείας του ΕΣΡ».

Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο το ΕΣΡ, όταν το πειρατικό πρόγραμμα που προβάλλει η κυβέρνηση δεν υπακούει σε κανένα νομοθετικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή