από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Protagon και Ομάδα Αλήθειας νοσταλγούν τη γαλάζοπράσινη εποχή που Θεοδωράκηδες και Μπάμπηδες άρμεγαν την ΕΡΤ

Η γαλαζοπράσινη ΕΡΤ

Η γαλαζοπράσινη ΕΡΤ

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017

Έχουν χάσει τη μπάλα το κατεστημένο και η διαπλοκή. Ξέμεινε και από αφήγημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι μαζί παρέα, τα διαδικτυακά στηρίγματα των Θεοδωράκηδων, τα ΜΜΕ των εφοπλιστών - κουμπάρων και τα παρακρατικά παραμάγαζα που στεγάζονται στα υπόγεια της Πειραιώς, είπαν να ασχοληθούν με την ΕΡΤ. 

Προσέξτε: Επί μέρες, τα ΜΜΕ των Μαρινάκηδων, τα ΜΜΕ της διαπλοκής και το σκυλολόι που έχει αναλάβει τον διαδικτυακό πόλεμο σε βάρος της κυβέρνησης σπεκουλάρουν πως γίνονται προσλήψεις στην ΕΡΤ. Σπεκουλάρουν πως η κυβέρνηση διορίζει και ανεβάζει το κόστος για το ελληνικό δημόσιο (Διαβάστε ΕΔΩ). 

Το γράφουμε ξανά μπας και το καταλάβουν: 

Οι προσλήψεις εντάσσονται στο πρόγραμμα εξορθολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης που προωθεί και υλοποιεί με απόλυτη συνέπεια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση Τσίπρα. Οι προσλήψεις αυτές μειώνουν το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ, που μέχρι να αναλάβει αυτή η κυβέρνηση ειχε παραδοθεί βορά, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι προσλήψεις προσωπικού στην ΕΡΤ, αυτές οι 220 προσλήψεις για οποίες αλαλάζουν τα ΜΜΕ του Μαρινάκη και όχι μόνο, γίνονται για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας τηλεόρασης και για τον εξορθολογισμό της λειτουργία της εταιρείας , ώστε εκεί που υπήρχαν κενά να καλυφθούν με πολύ χαμηλότερο κόστος για το ελληνικό δημόσιο. 

Προσέξτε τώρα: Εμφανίζεται η ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική και να διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, το Protagon.gr και αναμεταδίδει τις ανοησίες των ΜΜΕ του Μαρινάκη (Διαβάστε ΕΔΩ).

Και ρωτάει το Protagon: "Γιατί χρειάζεται προσλήψεις η ΕΡΤ;". Η απάντηση είναι η εξής: Μα για να πέσει το κόστος για το δημόσιο ανόητε. Επειδή μέχρι σήμερα τις ανάγκες τις κάλυπταν οι ιδιώτες που χρυσοπληρώνονταν αναλαμβάνοντας εξωτερικές εργολαβίες, ανόητε. Και τους χρυσοπλήρωνες εσύ ανόητε για να φτιάχουν άλλοι... γκουρμεδιάρικα εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας. 

Το ξαναγράφουμε: Ξέρετε τι συνέβαινε μέχρι σήμερα; Οι διοικήσεις αναγκάζονταν να καλύπτουν τα κενά αυτά συνάπτοντας συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες, δίνοντας εργολαβίες σε ιδιώτες, οι οποίες ζημίωναν το ελληνικό δημόσιο. Το δημόσιο για αυτές τις εργολαβίες πλήρωνε τεράστια ποσά και είναι λογικό σήμερα οι κινήσεις της κυβέρνησης να έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στο πλέγμα των ιδιωτικών συμφερόντων που απομυζούσαν το ελληνικό δημόσιο. 

Προσέξτε και το άλλο: Ασκεί κριτική το Protagon. To Protagon που δημιούργησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έπαιρνε 24.000 ευρώ μικτά για μία ωριαία εκπομπή, όπως είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγα χρόνια. Ναι. Αυτοί μιλάνε σήμερα. 

Από κοντά και η Ομάδα Αλήθειας, το παρακρατικό παραμάγαζο της ΝΔ, που πανηγύριζε όταν έπεφτε "μαύρο στην ΕΡΤ", που πανηγύριζε όταν προσλαμβάνονταν τα γαλάζια παιδιά στη ΝΕΡΙΤ, που ξεχνά το γαλάζιο φαγοπότι που είχε γίνει στην ΕΡΤ. 

Ας ζητήσουν, όλοι αυτοί, λοιπόν τα χρήματα πίσω από εκείνους που χρυσοπληρώνονταν τις... καλές γαλάζιες εποχές. Όταν ας πούμε, ανορθόγραφοι σαν τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου έπαιρναν 65.000 ευρώ το εξάμηνο. Όταν κουμπάροι της Ντόρας Μπακογιαννη τσέπωναν 72.000 ευρώ το εξάμηνο. Όταν οικογένειες ολόκληρες με βιογραφικό την κάρτα μέλους της ΝΔ βολεύονταν στη δημόσια τηλεόραση. Όταν οι μπαμπάδες δημοσιογράφοι, ως άλλοι Τραγάκηδες, άνοιγαν τον δρόμο για τους μπούληδες γιους τους. Όταν κάποιοι από αυτούς που εργάζονται σήμερα στον ΣΚΑΪ και σκούζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ κατά της κυβέρνησης έπαιρναν 324.000 ευρώ το εξάμηνο. Όταν η δικιά τους, η Άννα Παναγιωταρέα έπαιρνε 72.000 ευρώ το εξάμηνο. 

Με τον εξορθολογισμό που προχωράει σήμερα με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης κόβεται η μεγάλη μάσα. Η μάσα εκείνων που έφερναν τους κολλητούς τους ιδιώτες για να αρμέγουν την χρυσή αγελάδα που λέγεται δημόσια τηλεόραση. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή