από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η απόφαση του Μαρινάκη που οδηγεί στην καταστροφή τον Γιώργο Παπαχρήστο

Μαρινάκης και Παπαχρήστος

Μαρινάκης και Παπαχρήστος

Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017

Ένας απο τους όρους στις συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι του πρώην ΔΟΛ και νυν «Alter ego» αφορά την απουσία κάθε προστασίας ή συνδρομής του εκδότη και της εταιρίας στις περιπτώσεις των δημοσιογράφων που δέχονται μηνύσεις ή αγωγές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό που οδηγεί στην απονέκρωση της  δημοσιογραφίας και στην αποθέωση των δημοσίων σχέσεων! Είναι αυτονόητο ότι αν περάσει ένας τέτοιος όρος οι δημοσιογράφοι θα προτιμήσουν την ασφάλεια της αναδημοσίευσης δελτίων Τύπου, από το ρεπορτάζ, την έρευνα ή την κριτική που θα τους εκθέτει σε κίνδυνο!

Αναμφισβήτητα στους άμεσα θιγόμενους είναι ο Γιώργος Παπαχρήστος των «ΝΕΩΝ»… που αποτελεί και την πιο χαρακτηριστική περίπτωση μεταξύ των δημοσιογράφων του συγκροτήματος, αφού την τελευταια διετία λόγω των σκληρών και επιθετικών ρεπορτάζ του για την κυβερνηση – ανεξάρτητα απο την έκβαση των υποθέσεων, έχει δεχθεί δεκάδες εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές! Ακόμη και εχθες στη στήλη του φιλοξενούσε εξώδικο της προέδρου του Νοσοκομείου Σύρου!

enimerosi24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή