από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η αποστομωτική απάντηση κύκλων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στον Ανδρέα Λοβέρδο

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017

«Οι δύο βελτιώσεις που ζήτησε ο κ. Λοβέρδος, προκειμένου να υπερψηφίσει η ΔΗΣΥ, καλύπτονται ήδη από τον νόμο, όπως ήταν ψηφισμένος (και πριν τη σημερινή τροπολογία δηλαδή)». Αυτό σημείωναν κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνέχεια της «εξαιρετικής», όπως την χαρακτήριζαν, απάντησης που έδωσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Συνεπώς, «έπρεπε να υπερψηφίσουν την τροπολογία», συμπέραιναν πηγές του αρμόδιου Υπουργείου.

Τα δύο επίμαχα σημεία είναι τα εξής:

-Έχουν ήδη προβλεφθεί δύο έλεγχοι πόθεν έσχες, για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου ως προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό αφενός, μετά την ανακήρυξη υπερθεματιστών για την κάλυψη του ποσού της προσφοράς αφετέρου. Προφανώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν μπορεί να τεθεί εκ των προτέρων θέμα ελέγχου πόθεν έσχες για την προσφορά, αφού δεν είναι γνωστό σε ποιο ύψος θα φθάσει τελικώς το τίμημα.

-Η προκήρυξη έχει την αρμοδιότητα, εκ του νόμου, να θέσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής (άρα και την εγγυητική συμμετοχής στο διαγωνισμό).

«Αυτά προβλέπονταν ήδη από το νόμο. Και πριν από σήμερα», σημείωναν εν κατακλείδι κύκλοι του ΨΗΠΤΕ.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή