από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η Εφημερίδα των Συντακτών ΔΙΑΣΥΡΕΙ τον αποτυχημένο εκδότη Θανάση Μαυρίδη με αφορμή τη συνέντευξη της Μπέτυς

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018

 

Η Εφημερίδα των Συντακτών ξεφτιλίζει την εφημερίδα της πλάκας που εκδίδει το νεοφιλελεύθερος κολλητός του Τζήμερου, Θανάσης Μαυρίδης. Η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" αφιέρωσε τρεις σελίδες στη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα χωρίς να αναφερθεί ούτε μία φορά στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Δεν ειναι τυχαίο πως η εφημερίδα του Μαυρίδη έχει πατώσει σε ότι έχει να κάνει με τις κυκλοφορίες. 

Διαβάστε τι έγραψε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τρεις σελίδες αφιερώνει σήμερα, εφημερίδα που κυκλοφόρησε... πρόσφατα, στη συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα, πέραν της...

αρθρογραφίας της, αλλά δεν αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Σκέφτηκαν πολύ έξυπνα, είναι φανερό. Γιατί να κάνουμε διαφήμιση, λέει, στην εφημερίδα που δημοσίευσε μία συνέντευξη για την οποία, όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, έγινε «χαμός στο Διαδίκτυο αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης».

Τρεις ολόκληρες σελίδες λοιπόν στον Φιλελεύθερο με τη δουλειά των άλλων! Και με τις παρακάτω, αόριστες, αναφορές: «την πρόσφατη πολυσέλιδη συνέντευξή της», «στην πρόσφατη συνέντευξή της», «με τη συνέντευξή της», «από τη συνέντευξή της» κ.ο.κ. Μέχρι και ξεχωριστό κομμάτι δημοσιεύει με τίτλο «Τι είπε» βάζοντας ατόφια αποσπάσματα από την... πρόσφατη (φυσικά) συνέντευξη της κ. Μπαζιάνα.

Χρησιμοποιούν βέβαια και κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα για την Μπέττυ Μπαζιάνα ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος. Εδώ όμως με φιλελεύθερη πονηριά αναφέρουν το Πρώτο Θέμα. Μπίνγκο. 

Μοιάζει τόσο φαιδρό όλο αυτό με το ρεπορτάζ στον «Φιλελεύθερο» (όχι με τους αρθρογράφους του, επαναλαμβάνω) που δεν τίθεται καν θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Πόση ευφυΐα χρειάζεται άλλωστε για να «κρύβεις» το όνομα τού μέσου στο οποίο δημοσιεύτηκε μία συνέντευξη που παραμένει viral εδώ και μέρες;...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή