από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Λευτέρης Κρέτσος: Η ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο τελείωνει – Δυσάρεστες οι εξελίξεις στο Mega (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λευτέρης Κρέτσος

Ο Λευτέρης Κρέτσος

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 13:19

Στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «Το αγκάθι της επίλυσης της ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο τελειώνει» ενώ χαρακτήρισε πολύ δυσάρεστη εξέλιξη τον «ξαφνικό θάνατο» που απειλεί το Mega.

«Αν υπάρχουν πάνω από 7 αιτήσεις θα γίνει μια διαδικασία όπως εφαρμόσθηκε το 2016 μια δημοπρασία πολλαπλών γύρων με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. Αν έχουμε πάνω από 7 υποψηφίους σε μία μέρα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία» είπε ο κ. Κρέτσος.

«Η προκήρυξη πατάει σε συνεχή στάδια ελέγχου τα οποία ακολουθεί και το ΕΣΡ πλέον» εξήγησε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και τόνισε ότι αν ένας προσωρινός υπερθεματιστής δεν έρθει στην ώρα του να καταθέσει τα χρήματα ή δεν αποδείξει την επάρκεια και την προέλευση των οικονομικών μέσων προφανώς θα χάσει το δικαίωμα και το δημόσιο θα λάβει 3.5 εκ. την κατάπτωση δηλαδή της εγγυητικής επιστολής».

Ειδικότερα για το Mega o κ. Κρέτσος χαρακτήρισε «θλιβερή» την ιστορία, που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει νομιμότητα τονίζοντας ότι πρόκειται για «έγκλημα» το γεγονός ότι δεν έγινε διαγωνισμός τόσα χρόνια. Επίσης η ιστορία με το Mega δείχνει «που μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και ένα κανάλι που έβγαλε μια μεγάλη γενιά στελεχών δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού και είχε δεσπόζουσα θέση στην τηλεθέαση και στην απορρόφηση διαφήμισης και πως εξαιτίας της έλλειψης ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, μπορεί να καταλήξει στα συντρίμμια με ορατό πλέον τον κίνδυνο να κανιβαλίσουν πάνω στο πτώμα του Mega παίρνοντας την βιβλιοθήκη και τα μηχανήματα». Πρόκειται «για ομολογία αποτυχίας το ότι δεν υπήρχε τόλμη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να ρυθμίσουν το τοπίο».

«Οι άνθρωποι του Mega είχαν λάβει δεσμεύσεις και υποσχέσεις και τώρα οδηγούνται σε «ξαφνικό θάνατο». Πρέπει να μάθουμε έδινε τέτοιες υποσχέσεις και ποιος έπαιξε με την καρδιά και την ψυχή αυτών των ανθρώπων που τόσα χρόνια προσπαθούν με αυτοθυσία και επιτυχία να κρατήσουν ανοικτό το κανάλι.»

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής στον κόσμο προσπαθούν διακαώς να μπουν στον χώρο της τηλεόρασης. Μιλάμε για νέα μορφή στην τηλεόραση, πιο δημοκρατική τηλεόραση γιατί οι πολίτες μπορούν, όπως ήδη γίνεται με την υβριδική  ΕΡΤ που μπορούν να την επιλέγουν δωρεάν».

Kατ. Μπρ./avgi.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή