από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Βγάζει τα άπλυτα του ΔΟΛ στη φόρα: Πως ο οργανισμός έγινε παραμάγαζο της ΝΔ - Ονόματα και διευθύνσεις

Μαρινάκης, Καρακούσης και Λακόπουλος

Μαρινάκης, Καρακούσης και Λακόπουλος

Ο ΔΟΛ έπεσε από μέσα, έγινε Δ.Ο.Μαρινάκη και οι εφημερίδες του στηρίζουν τη ΝΔ
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018

Πολύ σκληρή κριτική ασκεί το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ Γιώργος Λακόπουλος στον Αντώνη Καρακούση με αφορμή τα όσα ειπε ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ στην πρόσφατη διημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τον Ψυχάρη και το Συγκρότημα Λαμπράκη.

Ο Γ. Λακόπουλος αναφέρει ότι είναι μύθος οτι «ο ΔΟΛ σώθηκε». Ο ΔΟΛ, ως αυτό που ήταν, δεν σώθηκε. Επεσε από μέσα,.. καταργήθηκε και τη θέση του πήρε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, που εκμεταλλεύεται σήμερα τους τίτλους των εφημερίδων» γράφει αναφέροντας πως Αντώνης (ο Καρακούσης), ήδη αναγνωρισμένος δημοσιογράφος δεν ήταν εκεί όταν Καραπαναγιώτης και Ψυχάρης έκαναν μεγάλες και πρώτες τις εφημερίδες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ.

«Ο Αντώνης ήλθε αργότερα ως αρθρογράφος. Δεν συνδιαμόρφωσε κάποιους από τους ιδιαίτερους κώδικες που θεμελιώθηκαν εκείνη την περίοδο -και ίσως δεν τους ασπάσθηκε ποτέ. Γι’ αυτό ίσως είναι δύσκολο να δεχθεί ότι η πτώση του ΔΟΛ ήταν πρώτα δημοσιογραφική και μετά οικονομική» γράφει ο Γ. Λακόπουλος στο anoixtoparathyro και αναφερόμενος στο εργασιακό περιβάλλον σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, επισημαίνει: «Είναι θετικό ότι σώθηκαν πράγματι θέσεις εργασίας. Αλλά σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι δημοσιογράφοι υπογράφουν συμβάσεις ως «μισθωτοί» και είναι τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί- λόγω ανάγκης…»  

«Παλιότεροι διευθυντές θα είχαν παραιτηθεί γι’ αυτό» γράφει χαρακτηριστικά ο Λακόπουλος υπονοώντας τον Αντώνη Καρακούση...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή